Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2021 00:01 - Прогноза за редовния сезон на НФЛ за 2021 г.
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 238 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 20.09.2021 00:17


Всеки е наясно, че прогнози преди старта на сезона, и дори след първите мачове не се правят. Без очертани тенденции, без достатъчно статистика за анализ, без… с толкова много без това е гадаене и залагане на сляпо. Но…

Част първа - American Football Conference

image
A.F.C North:
Browns ще спечелят дивизията. 10 до 12 победи. В защитата им има много талант. Нападението им се стабилизира и играе уверено. Ръна им е много добър и върви. Пасинг играта им става все по-уверена и грешките намаляват. Това е тим, който трябва да имаме напредвид за януари.
Steelers ще направят от 9 до 11 победи. Отбора се държи на защитата, а тя все още е добра. Трябва да отворят ръна, иначе трудно ще бележат.
Bengals ще бъдат една от приятните за феновете и неприятни за съперниците изненади тази година. Едва ли ще стигнат до плейофите, но ще направят поне 6 до 8 победи.
Ravens отново са изключително балансиран отбор. В се още добра защита. Възможностите им в атака са силно лимитирани след отпадането на J.K. Dobbins. Трябва най-накрая да решат проблема с куотърбека, иначе изстрадани и трудни 8 до 9 победи.
A.F.C South:
Colts ще спечели дивизията. 9 до 10 победи. Дотам. Тяхната игра в атака прекалено много зависи от ръна на Jonathan Taylor. Пасинг играта им е с повече въпроси, отколкото отговори. Но защитата е добра. Не толкова, че да компенсира малкото точки в атака. Не виждам в тях януарски играч.
Titans ще вървят надолу. Максимум 7 до 9 победи. Защитата им открива много дупки. Те ще дават много точки на съперниците си. Ще могат ли те да бъдат напълно компенсирани от пасовете на Tannehill и ръна на Derrick Henry. Може, но не толкова, че да ги броим сред отборите с реални претенции. Могат да попаднат на плейфоте с въртележка с други отбори.
Texans неочаквано и мистериозно за разбитата команда която са ще направят 5/6 победи. Те са лимитирани в нападение и дефицит в защита.
Jacksonville – максимум 3 победи. Не очаквайте чудеса от Urban Meyer и Trevor Lawrence. Освен тях тима няма почти нищо.
A.F.C East:
Buffalo ще вземат дивизията с 11 до 13 победи. В защитата на Бъкс има едва ли не най-много талант от всички защити в лигата. Нападението е все още лесно предсказуемо. Няма да са сред атрактивните за гледане отбори.
Dolphins стават все по-добри. 9 до 10 победи. Това е втората по талант и сила защита в дивизията. Нападението също е с много опции. Brian Flores опитва да изкопира big-play пасинг играта на New England с Брейди но… стартовия куотърбек не изглежда най-подходящия за целта.
Patriots ще измъкне мъчителни за гледане 6 до 8 победи. Пак ще се залага на защитата, а тя не става по-добра. По-скоро обратното.
Jets тежки и трудни 4 до 5 победи. Но. Jets залагат здрава фондация за бъдещето с треньора Robert Saleh и офанзивния координатор Mike LaFleur. Потенциала на Zach Wilson изглежда обещаващо. Не за този сезон, но имайте предвид този отбор занапред.
A.F.C West:
Chiefs си вземат дивизията. Тази година без никакви илюзии за сезон без загуба – 13 до 14 победи. Това все още е нападението с най-много талант в лигата. Mahomes трябва да получи повече подкрепа от Clyde Edwards-Helaire и рънинг играта. Защитата… Е, да кажем, че няма да провали отбора в редовния сезон.
Raiders ще са втори. 9 до 10 победи. Отбора има много талант и в нападение, и в защита. Трябва да се изчистят грешките и ненужните нарушения. Войната между Jon Gruden и Mike Mayock не работи за каузата им. Ако нещо се провали и не стигнат плейофите Gruden е пътник.
Broncos полека ще надградят над постигнатото миналия сезон. 6 до 8 победи. Там все още търсят голяма пасинг игра. Крайно време е да приемат реалностите за след Пейтън Менинг и да потърсят други начини.
Chargers отново ще плуват сред дънните риби. Усилията на Brandon Staley по изграждане на силна защита няма да дадат резултати веднага. Justin “Naked Bootleg” Herbert не изглежда като въжето, което ще измъкне нападението нагоре. И… отново ще са на дъното като фенска подкрепа.

Прогноза за финал в Конференцията - Chiefs срещу Browns


Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1517287
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930