Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.05.2021 01:16 - Щастлив ли е Тревър?
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 452 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 06.09.2021 16:53


Щастлив ли е Тревър?

image
На пръв поглед би трябвало.
Тревър Лорънс е една от най-високо оценяваните, или поне най-гръмко прокламираните аматьорски перспективи в НФЛ не само през последните години, а практически откакто аз гледам футбол или над 30 години. За него още на миналогодишния драфт се шумя повече отколкото за участващите в него Джо Бъроу и компания. Още тогава Лорънс беше широко прогнозиран да бъде твърдо първи избран в годината в която реши да се пусне на драфта.
Това, че Лорънс е сравняван с легендите от Залата на славата на Pro Football Джон Елуей и Пейтън Манинг, както и с Андрю Лак изобщо не пречи на високо летящия му рейтинг. Нито лозунга „Tank for Trevor“, крещян на висок глас не само от феновете на затруднените отбори, но…колкото и невероятно за звучи споменаван в едно изречение със самия Бил Беличик и Ню Инглънд…
И ето.
Драфта мина и тези които най-много се постараха да го вземат, Джагуарс, го показват гордо с техния екип. Рекламирайки го като стартовия куотърбек, около който ще градят отбор.
Така, че защо да не е щастлив Тревър.
В момента всичко се изсипва отгоре му – слава, пари, титулярно стартово място, перспективи за отбор, който да води…
Чакайте. Последното май беше само пожелание…
За бъдещето.
А сега?! Сега Тревър може да погледне малко назад и да си направи някои изводи. Не чак толкова мрачни, каквито внушава съдбата на неговия предшественик от миналата година, Джо Бъроу, но все така не чак толкова радостни.
За първите 20 години на новия век 15 куотърбека оглавиха драфта в НФЛ - Michael Vick, David Carr, Carson Palmer, Eli Manning, Alex Smith, JaMarcus Russell, Matthew Stafford, Sam Bradford, Cam Newton, Andrew Luck, Jameis Winston, Jared Goff, Baker Mayfield, Kyler Murray, Joe Burrow. Trevor Lawrence е 16-ти за 21 години.
От всички тях само Ели (добре де, Илай) взе пръстен, по-точно 2, от Супербоул като стартов куотърбек (Кар има един, като резерва на Ели). И за да постигне това, основна роля има смяната, веднага след избора, на отбора, който го селектира под № 1.
Основните причини са ясни.
Първо, по правилата на Драфта звездите на колежанския футбол попадат предимно в слаби отбори.
И, второ, същите тези звезди идват от силни колежански отбори и пак по правило са по-крехки от постоянно подложените на физически натиск, удари и тормоз от защитниците куотърбекове на по-ниско разрeдните отбори.
Сега подобна замяна не се лансира.
Тогава…
Зная, че всички футболни хора биха ме заплюли, но моя съвет към Тревър е:
Спри. Огледай се. Ослушай се. Но не слушай кой какво ти казва. Помисли.. Дай си време .Ако трябва се престори се, че не си напълно готов за стартов куотърбек в НФЛ и поискай време за аклиматизация. Така или иначе, с този отбор и с тази ОЛ, която има Джагуарс, не си готов за това което защитниците в лигата са готови да ти сторят. Укрепни година, две с по няколко мача на сезон. Въоръжи се с някой тънкости и хитрини от опитен и знаещ куотърбек. И едва когато Джагуарс укрепят отбора, излез, стъпи здраво на терена и ги поведи.

Ха-ха-ха. Приказки на стар мъж. Сякаш някой млад мъж би слушал подобен съвет.
 




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1512259
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930