Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2021 15:03 - Забелязвате ли нещо в НФЛ за което не се говори
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 265 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.10.2021 15:07


Прави впечатление, но сякаш никой не забелязва, че значението на изборите в драфта сякаш започва да намалява или поне главните мениджъри и отборите като цяло не се осланят толкова на тях при оформянето на отборите..

image

Рамс даде на Лайънс два първи избора за следващите две години като добавка към Гоф при сделката за Стафорд. Само преди няколко години това би било окачествено като „предаване бъдещето на отбора”. Сега повечето смятаме, че Рамс по-скоро ще спечели от размяната. Затова има поне три причини:
1. Първата е, че в днешни дни младите, взети от колежа и изискващи сериозно обиграване играчи сякаш не са толкова важни за отборите, колкото привлечените като свободни агенти или чрез сделки между отборите. В днешни дни собствениците на отборите и феновете искат успехи сега и веднага. В резултат главните мениджъри и треньорите предпочитат играчи с опит в НФЛ, които веднага могат да влязат да играят. Това което направи Тампа с Том Брейди, Гронк и Антонио Браун налива не масло, а криптонит в огъня.
2. Разширяването на practice squads от 10 на 16 човека. До шест от тези 16 играчи могат да имат неограничен опит в НФЛ, рязко отклонение от ограниченията на предишните години, когато играчите можеха да имат не повече от два сезона общо в НФЛ. Всеки вторник отборите могат да определят четирима играчи като защитени, така че те не могат да бъдат поставени в активния списък на други отбори. Двама играчи могат да бъдат повишени в активния списък в дните на играта.
Това е много лоша новина за младите, привлечени от драфта играчи. Сега те трябва да се конкурират за място в ростера не само с титулярите, но с допълнителни 192-ма играчи с опит в НФЛ, които получавайки минимална заплата могат останат в системата, да тренират запазвайки формата си в очакване на отваряне на позиция да играят отново.
За разлика от тях отборите, особено треньорите не крият възторга си от промените. Те са влюбени в тях! Например треньорът на Ravens John Harbaugh не крие вълнението си, наричайки това „плюс за всички“.
Разбира се, Балтимор е сред най-агресивните за придобиване на ветерански талант привличайки имена като рънинг бека Le"Veon Bell (двукратен All Pro), лайнбекера Джош Байнс (10-годишен NFL опит), сейфтито Антъни Левин старши (131 мача с Балтимор от 2012 г.) и офанзивния такъл Андре Смит (бивш избор от първи кръг).
Другите отбори не остават назад. Доста големи имена намериха място в новите, разширени трениращи групи - Травис Бенджамин (49ers), Филип Дорсет II (Jaguars) и Дейвид Мур (Raiders), Ник Мъленс (Браунс), Ник Фолк (Пейтриътс), Карл Джоузеф (Стийлърс), Шон Дейвис (Бенгалс ), Никел Роби-Коулман (Лайънс), Джордан Хауърд (Ийгълз), Ифеади Оденигбо (Браунс), Боби Харт (Билс) и т.н.
Извода е ясен. Когато имаш подобни играчи в резерв и подръка не се притесняваш особено за това кого ще вземеш на трети, дори първи и втори кръг от драфта.
3. Честно казано колежанската система не дава много играчи, готови за НФЛ. Нормално. Колежният футбол е третият най-популярен спорт в САЩ, след професионалния бейзбол и професионалния футбол. NCAAF и колежите поставят на първо място своите интереси и печалби, а не подготвянето на играчи за НФЛ. Ножицата в разликата между играта практикувана в колежите и професионалните клубове се разтяга. В Университетите се играят системи които почти не се използват в НФЛ. Средното, да не говорим за по-надолу, ниво в колежите отстъпва значително на това на топ тимовете и в резултат играчите дори от най-добрите отбори рядко играят със сериозни опоненти и изобщо не са готови за нивото на НФЛ. Накрая, но не на последно място, все повече изявени колежански атлети нямат нито интелекта, необходим за да научат плейбука на професионалните отбори, нито дисциплината да се придържат към новите за тях системи в НФЛ.
Драфта никога няма да загуби значението си, но то вече не е толкова решаващо както преди години. Проблема е, че ако някои, както Рамс този сезон, искат да стигнат до Супербоул на новия си стадион още сега, той дава само опции за спестяване на пари при сделките за играчи които могат да помогнат за целта.


Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1517964
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930