Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.08.2022 22:07 - Кой къде е преди началото на сезона в НФЛ , част 2
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 162 Коментари: 0 Гласове:
0



Кои тимове имат най-добрите 7 от фронта на Дифенза и къде сме ние, Пакърс

Като всяка друга, и тази класация е меко казано дискусионна. Всъщност, от 10-тината които прегледах, тая е с най-разнопосочни класирания сравнено с ранкингите на ОЛ, рънинг звеното и т.н. Например Билс, които в две от тези ранглисти които видях са първи, в повечето от останалите дори не са сред първите 5. Каубойс, които в едни класации са в тройката, другаде дори не са сред първите 10. И все пак ето моите 5 цента:

image

1. Сан Франциско 49ers. Всеки знае и повтаря максимата, че „По-големия изяжда по-малкия”. Е, на война и във футбола това не е точно така. Не е лошо да си по-голям и силен, но истината е, че на война и във футбола правилото е по-скоро -„По-бързия убива мудния”. А фронтовите седем на Найнърс са смъртоносно бързи. Те генерират натиск за 2,5 секунди или по-малко при 25,8% от дроббека на опонента.  С новобранеца Дрейк Джаксън, който ще замести Arden Key, този юнит ще продължи да мачка пасинга и ръша на всеки тим, който им се изпречи.

2. Филаделфия Ийгълс  Тук трябва да подчертая, че нямам никакви сантиментални чувства към Фили. Напротив. И все пак вчера ми се наложи да поставя тяхната Офанзивна линия на второ място, с опция да е и най-добрата, а днес същото и за Дефанзивния им фронт. Просто такива са фактите. Вътрешната им дефанзивна линия, особено след добавянето на Джордан Дейвис,  очевидно е едва ли не най-добрата в лигата. Нещата малко се размиват от едж-ръшерите, но с малко по-добра игра, например на Дерек Барнет, 7-те на Ийгълс са страховита сила.

3. Лос Анджелис Рамс Овните, без никакво съмнение притежаваха най-добрите фронтови 7 през миналия сезон и точно те на практика ги направиха шампиони. Напускането на първична сила, водена от много опит като Von Miller неименуемо ги отслабва малко, но този юнит ще остане доминиращ и през този сезон.

4. Бъфало Билс  Точно обратното можем да кажем за Бъфало, които загубиха шанса си да играят на Супербоул точно защото не успяха да осъществят достатъчно натиск върху Патрик Махоумс и компания в решителните моменти от плейофния им сблъсък. И това при положение, че Билс бяха на второ място по степен на натиск в лигата (35%) през сезона. Сега, добавяйки Вон Милър към фронтовите им седем, този юнит става още по-силен.

Само за протокола ще отбележа, че тази четворка е преследвана доста отблизо от 7-те на Сейнтс, Браунс, Чарджърс, Бъкс и… няма да повярвате - Green Bay Packers.

image

Та ето къде сме ние, Пакърс.

Двете години инвестиране в изграждане на Защита, явно дават резултат. Звеното, което до преди миналата година смятахме за едно от най-слабите ни, в момента е сред първите 10 в лигата. Лайнбекерите ни, които бяха сред дънните риби в лигата, сега представят All-Pro De’Vondre Campbell и избрания от първия кръг за 2022 г. Куей Уокър, 6 фута и 5 инча защитник с изключителна атлетичност. Навътре защитният ни фронт включва Рашан Гари, Престън Смит, и Кени Кларк, заедно с другата селекция от първи кръг за 2022 г. Девонте Уайат.

Миналия сезон ние бяхме първи по генериране на натиск извън блицовете с 32,8%, което е важно за отбор който не блицира много. Тази, надявам се, ще оправим и проблема с разбиването на рънинга на съперниците.

Всичко това, добавено към  факта, че Пакърс имаме една от най-добрите тройки корнербекове и двойка сейфтита в НФЛ ни кара да гледаме с тревога по-скоро към продукцията на нападението, когато прогнозираме какво бихме могли да постигнем.

 

ПС. Споменавайки корнърбековете и сейфтитата именно на тях ще е посветен следващия кратък обзор.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1516802
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930