Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.12.2020 22:38 - NFL chooses you, you don’t choose the NFL
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 152 Коментари: 0 Гласове:
0Как мислите, по отношение на шансовете, по-трудно ли е да стигнете до НФЛ или да станете редовен професор по физика в САЩ?

Сериозно? Що за въпрос. Защо не вземете да го замените със също толкова идиотския въпрос дали е по-лесно да вземете Нобелова награда или да станете абсолютен шампион по бокс в тежка категория?

Разбира се, ако Нобеловата награда не е за литература. Нея никой не знае по какви критерии е била присъждана. Както каза Жан Пол Сартр, когато я отказа – „Толстой, Джойс и Кафка не са нобелисти, Пърл Бък и Уинстън Чърчил са. Бих искъл да мога да се наредя ако не сред, поне до първите”.Е, след скандала със Сартр почнаха да я дават за писане. До Милениума. Тогава въведоха критериите на днешното време – Жена, Цветнокож, Жена…е, на всеки четирима може да се даде и на някой Писател…Колкото да не се забрави за какво става дума.
image

И все пак. Какво е по-лесно? Правене на кариера в НФЛ или като професор по физика.
Не можеш да успееш в НФЛ, ако не си голям. И не просто голям, а голяма Алфа.
Ако приемем, че говорите за вероятности, бих казал кариера в Националната футболна лига: има само една държава в света, в която този спорт се играе на професионално ниво.
Сега говорим за вероятности, а не за умения. Pro Football е много тежък спорт - над 29 000 играчи са играли Pro Football и има само 318 в Залата на славата - 178 от тях са мъртви, половината от тях дори не трябва да бъдат в Залата на славата поради броя на полу- професионалисти и аматьори в лигата за дълго време. Всичко това прави ужасно трудно да станеш един от най-добрите в лигата.

Помислете за това ... Над 300 000 000 души са играли играта на някакво ниво в тази страна ... Това е невероятно. Наистина го правят само най-добрите. И дори да го направят, трудно е да бъдеш страхотен играч.

Средно играчите на гимназиално ниво, които продължават да играят мъжки футбол от NCAA; имат 5,8 %, за да стигнат до професионалистите. Гимназиалните играчи, които в крайна сметка стигат до отбор на НФЛ, са около 9/10 000, това е шанс от 0,09 процента. Като процент от популацията това означава,  приблизително същото, като да имате IQ над 150 пункта, измерен от теста на Станфорд-Бинест. Средният коефициент на интелигентност на докторантите по физика в САЩ  е 130 пункта. Това е лудост.
Как измервате NFL играч? Как определяте как изглежда и как е изграден?
Размер на врата.
Всеки, който е играл колежански футбол в дивизия I, ще ви каже: първото нещо, което правят скаутите, е да ви измери врата. Дългия врат във футбола ще ви убие. „Късия врат не е врат“, се казва във футбола. И как да наследите „късо гърло“ с дебелината на дъб, за да играете играта? Като имате гигантска глава от тиква с пъпеш.
В Националната футболна лига първото нещо, което правите, за да оцените играч, за да разберете дали той е материал от NFL: измервате размера на главата му. По този начин оценявате най-добрите перспективи, които се наричат „Naturals“.
Голям размер на главата означава дебел врат, който води до голяма рамка, която да го поддържа, а това очевидно означава дълги ръце и големи ръце. В Националната футболна лига става въпрос за „размер“, а размерът означава всичко.

Националната футболна лига пусна в производство най-голямата им фабрика за „футболни чудовища“ при Пол Талябу и Джонатан Огдън през 90-те, Играчите от 90-те  са най-големите човешки същества, виждани някога в Националната футболна лига. Най-големите човешки същества, които някога съм виждал извън Strongest Man.
Разочароващо нали?
NFL не е лига, която е много „честна“ и демократична - тя наистина се основава на гени и набиране на възможно най-големите играчи в нацията. Така че ... Това не е културизъм. Бодибилдингът е демократичен, защото всеки може да добави мускули - добавянето на мускули е лесно, просто се нуждаете от къси ръце. В NFL се натрупвате, като добавяте тегло, но за да добавите тегло, имате нужда от особено изграждане.
Много хора вярват, че: мускулите те правят жилав ... Мускулите не те правят здрав, те експлодират. Мускулите унищожават собствените ви стави със силата си.

Кое е най-голямото погрешно схващане в света? Леброн Джеймс е по-голям човешки екземпляр от Майкъл Джордан.
Неправилно.
Майкъл има ли по-голяма глава? Да, очевидно. По-големи ръце, по-дълги ръце; той просто е ненормален. Поне за Хомо Сапиенс. И това не е обида, както смятат невежите. Хомо Сапиенс по отношение на тегло-сила е не просто най-слабия, а най-деградиралия примат. Ръката на 70 кг шимпанзе е 5 пъти по-силна от ръката на 70 кг атлет-бодибилдер.
Колко дълги трябва да са ръцете ви, за да бъдете играч от предните седем? Огромни. Колкото да обхванете петролен варел.
В противен случай това просто ще доведе до пропуски. Невъзможно е да имаш обсег с къси ръце. Къси ръце ще убият представянето ви.
Много хора бъркат „размера“ с мускулната маса - и това не е всичко в NFL. Мускулите не означават, че имате дебела шия? Не става. Това не променя нищо спрямо дължината на ръцете ви. Това е голяма, голяма, голяма заблуда.
Но въпреки. че NFL измерва височина, тегло и скорост с неумолима последователност; има един аспект, който не е задължително видим на лицето на играча, но е лесно откриваем и това са мозъците.
Което ни води до: Вундерлиха.
Wunderlich е писмен тест, който благославя всички перспективи в комбината в месомелачката за надежди за кариера в Индианаполис. Технически не е тест за интелигентност, той все още измерва вродената интелигентност на играча и способността му да чете пиеси в дебели книги с дебелина 8 инча. Способността да се овладее терминологията на книга за игри е почти същата като работата с езотерични термини - особено гръцките.
97 Nude-Right Z-Hinge V-Flag - Alert kill: Trio 85 Y-Left Right Connor.
1 Near Over Zig Special-338 Flash Goked Right X-Bow.

Стандартни команди в Националната футболна лига. Мислите ли, че можете да изплюете това?
Тестът на Wunderlich има за цел да извади на открито: възможностите на играча спрямо способностите да приложи треньорския замисъл на терена. Не допускането на грешки също е огромна част от футболния успех. „Тъпите играчи правят тъпи неща“, както винаги казваше Бил Парцелс.

Сега тук знаете кой е взел теста и кой не. Колко въпроси има и колко време имате? Това е тест с 50 въпроса и имате около 12 минути. Въпроси като:
-Ако корпорацията генерира X сума пари и разделя печалбата им в отделите за продажби на X сума; колко пари остават в бюджета им?
Такива неща.

През 90-те години той се наричаше „Тест за персонала на Wunderlich“ - но те го промениха в „Тест за интелигентност на Wunderlich“. На общия си език се нарича „Wonderlic“, но всъщност официалният правопис е „Wunderlich“. Тук знаете кой наистина е селектран и кой не.

Така, че ако имате bench-pressing 410 паунда и тичане за 4.3 40, трябва да можете да вкарате над средния резултат от теста 21. Кой е средният резултат от средния американски голмайстор.  Студент от Харвард, извън синовете и дъщерите на плащащи за обучението татковци, вероятно щеше да отбележи 50…

Обаче обаче ... Бил Уолш казваше, че човек, който се явява на тест и печели 50, няма по-голяма „засилена интелигентност“ от човек, който вкара 34. Вие сте „случайност“ ”. Съжалявам за това, което всъщност е вярно. И ако отбележите 0, вероятно сте го направили нарочно или имате сериозни проблеми с разбирането или четенето на въпроси.

Точкуването под 15 означава, че имате драстични увреждания при четене. И вкарването на точки под 9 на Wonderlic по същество означава, че сте акултурни - това означава, че не можете да кажете името на настоящия президент на Съединените щати, което означава, че дори не можете да назовете цветовете на знамето на Съединените щати. Искате ли още един тест-въпрос? Трима мъже създават партньорство и се съгласяват да разделят печалбите по равно. X инвестира 5500 долара, Y инвестира 3500 долара, а Z инвестира 1000 долара. Ако печалбите са $ 3000, колко по-малко получава X, отколкото ако печалбите са разделени пропорционално на инвестираната сума?

Good luck.

Сега какво се случва в случая на някой, който се бори с писмени тестове, но не непременно с „функционална“ интелигентност? Ами те ви карат да вземете това, което се нарича тест за eidetic” памет. Да, това е тест за ейдетични изображения или тест за фотографска памет, имате 22 предмета в спалнята, които трябва да запомните за 30 секунди и ако посочите правилно 18, имате перфектна оценка, такива неща.

Говорейки за студенти-спортисти, има някои отличници, които са играли в НФЛ:

Спенсър Тилман, който има четири дипломи по различни дисциплини от Харвард, Кийт Симс е бил инженер, Дарел Грийн е директор на банкова компания. Но когато става въпрос, за най-добрите студенти спортисти от всички в Националната футболна лига - кой е той?

Трудно е да се каже. Не са един и двама. Например Steve “Forever” Young.. Без съмнение. Стив имаше перфектен G.P.A. в училище, знае латински и висша математика и е благословен с фотографска памет. Той също така завърши право. Стив просто е едно фантастично надарено човешко същество. Но Националната футболна лига е малко сложна от другаде.

Сцената е малко по-голяма.

Тълпата е по-обезумяла.

Хората удрят по-силно.

И се движат по-бързо.

Скоростта на играта постоянно нараства.

Попълването на пролуките става все по-трудно.

А някои мразят стреса.

Това ги прави много нервни.

Някои откликват.

И ще им хареса. Казвам ви, когато човек иска да ви откъсне главата - трябва да можете да отговорите. Кой  според мен наистина е бил най-жестокият, злобен, движен играч, който някога съм виждал? Един вид Сони Листън на N.F.L.

Terrell Suggs, без съмнение. Наистина вярвам, че единствената цел на Terrell Suggs на терена беше да ви откъсне главата.

Много причини, поради които перспективите на колежа не могат да преминат успешно към NFL, са защото те се борят с размера. В колежа играете на терен срещу защитници с тегло 165/175 lbs. В НФЛ момчетата са огромни. Всеки има сила, така че всеки може да блокира. Дори wide receivers, те също блокират.

На хората се плаща да удрят, на хората се плаща да блокират, на хората се плаща да се справят. В колежа, повечето куотърбекове имат ограничен брой снепове.

Но в N.F.L те са на терена през по-голямата част от играта.

Вратите са едва открехнати.

Пропускането е свирепо.

Безмилостно.

Ако има човек, който е идеалният пример за играч, претоварен от напрегнатото изтощение, сблъскано с N.F.L. - Tim Couch. Катастрофа. Пълна катастрофа. Индустриална катастрофа. Тим Куч - когато го тледахте на терена, можехте да видите сълзи в очите му. Той се напикаваще в гащите. И до ден днешен ... вярвам, че най-лошото нещо, което му се е случило, е  драфта му от N.FL. Просто тъжна история.

Не беше готов да играе. Беше ужасно. Искам да кажа, че беше просто абсолютно ужасно, да видя този човек, в средата на това насилие, най-жестоката епоха, виждана някога - и просто нямаше как да не помислите „Нима този човек беше най-добрият избор?“ Между другото, ужасно хвърляне, сцеплението напълно погрешно. Пръстите му дори не са правилно поставени върху връзките. Той беше мършав, кльощав, мършав, среден хвърляч - нямаше висок коефициент на интелигентност, играеше в колеж, който по времето беше Run N ’Shoot, нямаше силна ръка или силно тяло. Топката дори не излиза правилно.

Представете си Exxon Valdez във футболния свят? Да, това бихте получили с него. Просто зверска, жестока ситуация. Никога не съм виждал човек, който да е по-потиснат и дезориентиран в Националната футболна лига от него. Един от най-тъжните провали, които съм виждал.

Да бъде съставен в Националната футболна лига е най-лошото нещо, което му се е случвало. Това унищожи живота му. Наистина вярвам, че ако не беше извикан; той би имал по-добро качество на живот и ум в спокойствие. Но Националната футболна лига го унищожи - той просто никога не се справи с насилието. Дори загуби работата си, заради тъпия Holcomb.

По това време в НФЛ всички бяха на 6 фута6.

Стандартният куотърбек беше Anderson - 6ft6.

Но и физиката, и футболът имат уникална мистика за своите добродетели.

Във футбола това се нарича “The Curse of the Bad Unis”.

Всеки отбор с лоши unis е гадно.

Вярно ли е? Да, вярно е. Най-добрият пример?

Ами Браунс, разбира се.

Някои неща просто не могат да се обяснят. Тях просто ги има. Искам да кажа, че в тази Вселена има правила, за които нямаме представа и нямаме контрол над тях.

На самото дъно, най-отдолу: NFL ви избира, вие не избирате NFL.
Гласувай:
0Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1230085
Постинги: 255
Коментари: 22
Гласове: 24
Календар
«  Юли, 2022  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031