Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2020 21:43 - Какво трябва да притежава добър Offensive Tackle
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 271 Коментари: 0 Гласове:
0



Какво трябва да притежава добър Offensive Tackle

Позицията на offensive tackle е една от най-трудните за игра в НФЛ. За да успеете е необходима рядка порода размер, сила, техника, бързина и атлетизъм.Офанзивния лайнмен трябва да бъде достатъчно силен за да отмества и пренасочва defensive ends и defensive tackles,достатъчно бърз за да заеме правилната позиция срещу speed-rusher, достатъчно солиден в ръцете си, за да нанесе страховит удар на защитника с който го отбие от пътя му на преследване и достатъчно пъргав,за да работи срещу по-малък,но гъвкав и повратлив linebacker или cornerback.Те също често работят срещу най-добрите противникови pass rushers в ситуации един на един.
Да, тези големи мъже наистина рядка порода!
И така, какво отделя средните от добрите сред професионалистите? По-долу са описани няколко характеристики, които трябва да търсите в стартовия си ляв или десен
offensive tackle.

Работа с краката:Това вероятно е най-важното качество на offensive tackle трябва да има или изработи.Работата с краката е ключова за осигуряването на правилно положение както при игра на носене,така и при такава на пас.Във външната зона (stretch, toss or jet) offensive tackle трябва да може да достигне до крайния човек по линията на scrimmage(EMOLS). Необходима е бърза, компактна стъпка за достигане за да може да атакува външното рамо на EMOLS. Задачата на защитниците е да поддържат външната ръка свободна и да завъртят играта навътре, за да могат вътрешните лайнбекъри да се справят.Затова ако offensive tackle е твърде бавен или предприеме невярна стъпка, играта може да бъде прекъсната, преди дори да се е развила.
При игра на пас,най-добрия начин да се отиграе е приплъзването на краката без да се вдигат за да не се наруши баланса и позицията на торса.Помнете.Трябва да посрещнете всеки вероятен сблъсък стъпили здраво с двата крака на земята.Ако
offensive tackles са изправени пред speed-rusher, за тях е наложително да излязат от позицията си, да поддържат правилната стойка и баланс и да се плъзнат в правилната позиция с плавност и бързина. Една фалшива или бавна стъпка тук може да позволи на защитника да спечели ръба и да окаже незабавен натиск върху подавача на паса.

Поставяне на ръцете: Почти също толкова важно като работата с краката, поставянето на ръце е жизненоважно в битката между offensive tackle и защитника. Битките често се печелят или губят поради разположение на ръцете.Това е техника,която при повечето излизащи от гимназиите offensive tackles липсва когато влизат в колежа,но там те трябва да я развият и за продължават да се усъвършенстват по пътя си към драфта и NFL.Оffensive tackle трябва да има стабилно разположение на ръцете в run game играта.Има две причини за това. Първо, ръцете трябва да са в рамките на тялото на защитниците за да бъде избегнато наказание за задържане. Второ, ръцете трябва да се борят, за да останат отвътре на ръцете на защитниците.Както при лицеви ръцете трябва да останат в унисон с тялото.Най-силната част на ръката са трицепсите. Максималната сила на трицепса се постига, когато ръцете са по-близо до тялото. Борбата за постигане на вътрешен leverage се случва при всеки сблъсък в NFL,а тези, които са успешни, обикновено печелят сблъсъци един на един.
Удара с отворена длан,в сумо стил,е оръжието на
offensive tackles в pass-pro. Пласирането на добър удар върху торса на защитника може да го извади от равновесие и да отклони пътя му към куотърбека.Често чувате скаути и коментатори които използват термина "heavy hands" (тежки ръце) когато  характеризират някой offensive tackle,и повярвайте ми,това е добро нещо.Едив от най-добрите които съм имал удоволствието да гледам беше Jonathan Ogden.Той имаше едни от най-тежките ръце, които съм виждал.Ударът му беше толкова унищожителен,че често първия беше напълно достатъчен за да задържи pass-rusher за две секунди от пускането на топката в игра.

Ливъридж / баланс: Идеалната ми височина за offensive tackles е около 6"5 ".Това е така, защото  leverage изключително важен за спечелването на битките един на един.Средната височина на defensive end в NFL е малко над 6 " 4 ".Средната височина на 3-та до четирима външни лайнбекъра е 6"3".Ако имате прекалено висок offensive tackle често чувате термина "waist-bender" (огъване на талията) свързан с него.Това значи,че той се огъва в кръста за да свали точката на атаката си,вместо да изпъне бедра и ханш и да избухне в защитника.Когато offensive tackles се огъват в кръста,за да поемат блокера,те веднага губят равновесие.Центърът им на сила вече върху бедрата и те губят способността да бъдат мощни и да противодействат на ходовете на защитника.
В Pass-Pro това е фундаментално.
Оffensive tackles трябва да може да останат в компактната позиция на тялото си и да приседнат в стойката си с краката,поставени здраво под тях,а бедрата готови да избухнат така,че да могат да влязат в защитника както с мощност, така и с баланс.В противен случай ако сблъсъкът се разшири, защитникът може лесно да се възползва от това, като се промуши през тялото или събори външната ръка / рамо, за да получи ръба.Излизането от равновесие или загубата на играта на leverage несъмнено ще доведе до загуба на битката.

 

Валентин Тодоров




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1511733
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930