Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.05.2020 01:12 - Защо някой от най-добрите играчи в колежанския футбол не успяват да са толкова бляскави в NFL
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
0



Защо някой от най-добрите играчи в колежанския футбол не успяват да са толкова бляскави в NFL
Или 7 причини да не успееш в тази лига
image

Всички сме чували за „проклятието Хайсман”.Самия аз съм писал по темата.Защото за мнозина е мистерия защо след Jim Plunkett (Heisman Trophy за 1970 и Супербоул шампион два пъти - XV и XVIII) нито един куотърбек,носител на отличието не е печелил Супербоул.
Но проблеми в налагането си в NFL имат не само носителите на отличието за „най-добър играч в колежанския футбол за годината”.Същото се случва с широк кръг от играчи.
И така,какви са основните причини блестящи в колежа играчи като Reggie Rush, Matt Leinhart, Tim Tebow и стотици други да не бъдат на същото ниво като префесионалисти:
Причина първа:По правилата на драфта отиват в тим чийто главен треньор не ги иска.Като пример ще посоча Vince Young и неговите проблеми с Jeff Fisher.Макар искан и избран от GM на Titans той определено не беше искан от Fisher.Така макар Young да постигна 31–17 победи като стартов куотърбек той бе изхвърлен от Тенеси след третата година и след това така и не получи реален шанс да се докаже в NFL.Ако Vince имаше някой който да стои зад него и да го тренира как да играе вNFL,той без съмнение щеше да постигне много повече.В днешни дни почти същото се случи с Josh Rosen.
Причина втора:Самата механика на тяхната игра не се транслира в NFL.Например Tim Tebow така и не успяваше да хвърля топката с постоянството което да го наложи в лигата и единствената причина да спечели 7 от последните си 8 мача беше,че играе срещу наистина слаби отбори с показатели .500 и надолу.Така неговото последно „ура” остана срещу защитата на стария Steelers в плейофите и после едва чухме нещо от Tebow до неговото оттегляне.
Причина трета:Колкото и да е странно когато говорим за професионални спортисти от най-висок ранг някой т тях прост е изпуснаха физически.Ryan Leaf & JaMarcus Russell веднага идват на ум. Leaf не работеше върху слабите части на тялото си и това му докара множество контузии.Russell натрупа килограми,така и не направи нищо да ги вкара в норма и скоростта му си отиде.
Причина четвърта:В лигата те играят срещу големи мъже,а не срещу младежи.Ветераните срещу които се изправят вече са били там откъдето младите играчи тръгват,правили са всичко това и те знаят какво могат младите и как да отговорят на него.Така например Reggie Bush беше добре и в лигата,но причината той да не е същия,доминиращ Bush от колежа в NFL беше,че останалите също бяха бързи,чевръсти и гъвкави като него.Тези които успяват да се откроят от останалите и успяват да правят нещата без значение кой е срещу тях по принцип завършват в Hall of Fame.
Причина пета:Контузиите.Най-голямото качество е кондицията и ако страхотните в колежа играчи,попадайки в тези здрави NFL игри бъдат,макар и дори не толкова тежко наранени,те вече не могат да направят щетите,които потенциално могат да нанесат. RGIII ми идва на ум. Още от първата контузия в коляното в онзи мач от плейофите срещу Seahawks през 2012 г., той никога не беше същия човек след това.Понастоящем RGIII е резерва в NFL,но той е на още една голяма травма след пенсиониране. Множество други играчи също са имали този проблем.
Причина шеста:Играта им просто не може да се напасне в системата на екипа.Това обикновено са вечните пътешественици.Те не успяват да намерят подходящ за качествата им отбор по-рано в кариерата си, така че след това те подскачат из и около лигата, докато най-накрая си намерят дом или просто решат да се пенсионират.Намирането на отбор, който отговаря на натюрела схна играча е важно и ако те не могат да намерят мястото си,където да им е удобно,няма как за имат кариера в лигата.
Причина седма:Те нямат умствения капацитет да издържат в лигата.Това,поне според мен е най-важното.По-рано споменах Райън Лийф и ще го изведа като пример отново.Лийф веднъж извика на репортер след лоша загуба и когато съперниците видяха това, те знаеха, че могат да влязат в главата на му.Треньорите също знаеха, че Leaf няма да издържи много по-дълго, тъй като той няма да може да остане фокусиран в продължение на един сезон, камо ли за няколко бъдещи сезона.Други играчи предпочитаха да купонясват като Johnny Manziel.Трети пък не можеха да четат NFL защити и провокации.Всички те,макар и блестящи в колежа накрая няма да получат бронзов бюст в Hall of Fame.
Камбаната бие.Кои ще са следващите…
image

Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502324
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031