Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2020 23:13 - Дали Арън Роджърс и Пейтън Манинг биха били толкова успешни, колкото Брейди с Бил Белчик?
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 322 Коментари: 0 Гласове:
0



Дали Арън Роджърс и Пейтън Манинг биха били толкова успешни, колкото Брейди с Бил Белчик?
image

Манинг,по-скоро да
.
image

Роджърс,вероятно не.

image

Много пъти съм казвал,че във футбола,а и в другите отборни спортове има два типа треньори. Първите,които наричам творци имат в главата си пълна и конкретна концепция за играта и търсят точните изпълнители за нея. Вторите,опортюнистите градят играта и правят схемите според качествата на играчите,които вече имат на разположение.
Първия тип треньори искат пълен контрол върху играта.Те без замисляне биха се отървали и от най-добрия играч,ако той не се вписва във вижданията им за играта.Особено ако е склонен да излиза от схемите им и да импровизира.
Спомнете си как Венгер в Арсенал се освобождаваше от звездите си точно когато бяха на върха на възможностите си и оттам започваха да имат повече влияние върху играта,отколкото той беше склонен да толерира..
Белчик е още един типичен пример за треньор от първия тип.Затова голяма част от успехите на отбора под негово ръководство се дължат на точното напасване на играчите в схемите на игра,без да им се дава много шанс да мислят и импровизират.А който не се приобщи или опита да прокара и вкара собствени виждания за играта си ходи.Дори да е Том Брейди.Всъщност развода между Брейди и Белчик стана неизбежен,когато Брейди отиде при Крафт и договори освобождаването на Гарополо с който Белчик искаше да го замени.Защото за никого не беше тайна,че Белчик предпочита послушния,правещ точно каквото му се каже и никога не мрънкащ Гарополо пред голямата си звезда.Дълго време и Брейди беше такъв,но в един момент поиска повече.Поиска да има думата за схемите,за играта като цяло и за това какви съиграчи иска на полето…
Всичко казано дотук сочи проблеми за Роджърс ако играеше за Белчик.Нали не си представяте куотърбека с най-голямо его (поне от белите играчи) като послушен,безропотен и безмълвен войник в схемите на игра на Белчик.
Също така казаното дотук сочи,че всеки куотърбек,който се впише може да успее в системата на Belichick.Видяхме в годината в която патриотите бяха 11–5 с Matt Freakin’ Cassel като куотърбек.Футболът е отборна игра и Belichick изгражда силни отбори отгоре надолу.Поради това Патриотите могат да се справят с това, че в центъра има човек като Касел - докато не трябва да играят с някой, който е достатъчно добър, за да го експлоатира. Патс пропуснаха плейофите през този сезон, защото бяха изхвърлени от Питсбърг с 33–10 в края на сезона на Фоксборо,в мач в която Касел направи 19–39 паса,постигайки 169 ярда, с два интерсепшена и без тъчдаун. В този мач Касел хвърли топката към Ранди Мос 11пъти и го улучи само четири - доста под средното за кариерата на Мос. Ранди Мос е в Залата на славата, защото можеше да хване каквото и да е,което е в обсега му…
Във всеки случай, въпросът е, че да, Belichick може да спечели игри с почти всеки.Ако през последните пет сезона вместо Брейди имаше Райън Танехил,той пак щеше да класира Патриотите в плейофите.Друг е въпроса дали би стигнал толкова пъти до последния мач.
Лично моето мнение,че Беличик би бил на Супербоул с Райън Танехил ако си купи билет. За да стигне по другия начин дотам му трябва по-класен куотърбек и той го имаше за много дълго време, с изключение на годината, в която имаше Касел.
Ако Пейтън Манинг беше изиграл цялата си кариера за Бил Белчик, той щеше да има нещо, което никога не е имал като професионалист, докато не стигна до Денвър - първокласна организация, която би го допълнила, вместо да зависи от него, за да покрива нейните недостатъци (спомнете си какво се случи в Инди, когато се контузи). Когато Манинг стигна до Бронкос на 36 години,той,въпреки болничните за три години отиде на два Супербоула, спечели още едно MVP и спечели шампионата в последния си сезон - всичко това с хирургично ремонтирано тяло, което се разпадна отново през последната година.

Валентин Тодоров




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502125
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031