Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.02.2020 23:11 - Какво да очакваме от Super Bowl LIV
Автор: valentint Категория: Спорт   
Прочетен: 330 Коментари: 0 Гласове:
0



image
На първо място той изглежда като нова ера.За пръв път след 2015 Патриотите няма да играят във финалния мач.При сериозните въпроси около бъдещето в играта на големия герой от последните години Том Брейди и изглеждащото към края си властване на династията Крафт,Белчик,Брейди НФЛ и играта търсят новите си модели и герои.

Кандитатите за ролята,San Francisco 49ers и Kansas City Chiefs имат доста общо.И двата отбора са водени от предимно офанзивно мислещи умове,като тези на Kyle Shanahan и Andy Reid.Това е голяма разлика след дългото властване на дефанзивни гурута като Белчик,Керъл и компания. Футболната философия и на двамата се изразява в едно – скоростта като оръжие.Скорост която убива възможностите за отговор на съперника.Скорост която го принуждава да пази всяка тревичка на полето и го наказва във всеки момент на леко отпускане и разсейване.

Значи ли това,че ни очаква офанзивен спектакъл и надстрелване,както в много от мачовете на Чийфс водени от Махоумс?И дори в някой на тези на Найнърс,като в Балтимор например.

Силно се съмнявам.

На първо място двата отбора решават едни и същи проблеми в играта по два тотално различни начина.

Chiefs силно клонят към подаванията от изглеждащата като вълшебна ръка на техния звезден куотърбек.Тяхната атака опита и направи 31 паса срещу само 6 ръна за да постигне тези 7 тъчдауна които обърнаха мача срещу Texans.

Обратно 71 от последните 88 отигравания на Фортинайнъс в плейооофите бяха с носене на топката основно от техните рънинг бекове. Срещу Пакърс това изглеждаще като връщане към добрия стар футбол отпреди Супербоул ерата.Само 6 паса за 40 ярда за завоюане на титлата в НФК.

Въпроса за много милиони е дали ще играят по този начин и днес?Едва ли.

За Чийфс ще е трудно да подават толкова срещу доминантната притискаща линията четворка в лигата и нейната втора най-добра защита.Nick Bosa и компания могат да разбият всяка ОЛ и да се доберат до куотърбека.Изключителната подвижност и умение на Patrick Mahomes да подава точно,докато се измъква от връхлитащите лайнбекъри ще бъдат подложени на изпитание от което до голяма степен ще се реши изхода на мача,

Както и от успеха на защитата на Чийфс срещу ръна на Найнърс.Защото там е най-слабото място на последните.Всеки път през сезона когато ръна на Найнърс по някаква причина боксуваше, цялата им атака сякаш се блъскаше в бетонна стена.Причината е ясна.На Найнърс им липсва вариативност в атака.Те са run-first team,втори в лигата по опити за rushing на игра.Когато съперника им атакува бокса на 49 за да принудят Гарополо да играе с по-слабата си receiving група той определено няма резултати за адмирации в играта на пас.Найнърс WR са едва 27-и по хващане,ярдове след хващане и 28-и по drops per target (4.4%).Проблема е,че Чийфс далеч няма най-добрата защита срещу рън.

Всичко казано дотук означава,че основното което ще се стремят и двата отбора,това което техните щабове трябва да са приготвили за мача довечера е да се наложи различен от конфортния за съответния отбор стил на игра.

Как?Това предстои да видим.

А и нали това е основната причина заради която ходим на стадиона и сядаме пред телевизора.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1510102
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930