Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2023 23:27 - Как може Кинжал да удари или да се опита да удари украинските системи Patriot? Kinzhal е основно балистична ракета, насочвана от INS с GPS/GLONASS, а не от анти
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 1402 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Оритинален въпрос - How could Kinzhal strike or try to strike Ukraine"s Patriot systems? Kinzhal is basically a ballistic missile guided by INS with GPS/GLONASS, not by anti-radar-homing.

Как може Кинжал да удари или да се опита да удари украинските системи Patriot? Kinzhal е основно балистична ракета, насочвана от INS с GPS/GLONASS, а не от антирадарно насочване.

Правилен въпрос. Отговорът е, че това беше комбинирана атака. В плана на руската атака срещу системите "Пейтрътс", в допълнение към двете ракети Х-47М2 "Кинжал", участваха поне една, или по-скоро няколко ракети Х-22П с антирадарна система за насочване, или залпов изстрел на аеробалистични ракети 9М723 от наземни комплекси «Искандер».

Тогава случилото се, както и това, което виждаме на видеото, има смисъл.

image

Първо, защото всяко изстрелване на отделна ракета от ЗРК Patriot - MIM-104F с ракети PAC-3 CRI струва над 3 милиона долара. Ето защо е изключително съмнително използването им за стрелба по обикновени крилати ракети, и още повече по безпилотни самолети-камикадзе. С тях могат да се справят с по-евтини системи.

За залп от 32 ракети от системата за противовъздушна отбрана Patriot - MIM-104F трябва много по-съблазнителна цел или важна причина. Като:

1. Системата Patriot се защитава от попадение от ракети с антирадарна система за насочване.

2. ЗРК Patriot прави това, за което беше даден на украинците: да отразява "Искандери".

Видеото показва как батарея от ЗРК  Patriot изстрелва 32 ракети, което отговаря на пълния боекомплект на две пускови установки. Огънят се води бързо, с плътни залпове, в някои моменти две-три ракети се вдигат във въздуха почти едновременно. Всеки залп идва под собствен ъгъл, като в началото траекториите на стрелба са относително ниски, след това по-високи.

Това напълно съвпада с версията, че ЗРК Patriot се защитава от атака на ракети X-22P с антирадарна система за насочване. Такава ракета лети на височина 22 км - и линията на видимост към нея от системата за противовъздушна отбрана се повишава през цялото време. Виждаме - в началото на траекториите на стрелба относително ниско, след това по-високо. На финалната част от траекторията Х-22 пада върху целта почти вертикално.

Тук трябва да отбележим, че една от слабостите на ЗРК Patriot е, че една система от ЗРК Patriot е почти беззащитна срещу бойни глави или ракети, директно атакуващи я вертикално, поради техническите си характеристики (например ъгълът на радарното сканиране на сектора). във вертикална равнина - 70 градуса). Оттук и моментът на изглеждаща като паническа стрелба във видеото.

Втората версия, че Patriot е отразявал залп от "Искандери", също отговаря на видеото.

Украински говорители отбелязаха, че Patriot стреля по балистичните ракети "Искандер" така, че ракетите-прехващачи поразяват целта от идващи от няколко посоки. Това се съгласува добре с това, което виждаме на кадрите. Съдейки по това как ъгълът на ракетите се е издига от залп до залп, може да се предположи, че Patriot е стрелял по високоскоростни цели, които са успели да покрият значително разстояние между залповете.

Това което последва е едно и също и в двата варианта - след като ЗРК "Пейтриът" се разкри, започвайки стрелба, двойка МиГ-31К, чакащи в засада на разстояние за бърз удар, изстреляха две хиперзвукови ракети Х-47М2 "Кинжал" по открилата се система за противовъздушна отбрана, които долетяха 30-40 секунди по-късно и довършиха работата.

С още едно уточнение: Вероятно ще се окаже, че при атаката срещу на руснаците срещу ЗРК "Пейтриът" поне една от 2-те ракети Х-47М2 "Кинжал" беше с различна бойна глава. Явно всички забравят, че освен високопробивната, взривяваща се на голяма дълбочина в земята бойна глава, ракетата Х-47М2 "Кинжал" има и касетъчна осколочно-фугасна бойна глава със същата маса от 480 кг. . На сравнително голяма надморска височина - около два километра - тя изхвърля десетки суббоеприпаси. Тяхната експлозия на височина около 50-60 м води до унищожаване на цели, разпръснати на огромна площ, с шрапнели.

Или, както в случая на струваща около 1 милиард долара оръжейна система.

Валентин Тодоров






Гласувай:
2



1. planinitenabulgaria - Путин притежава неотразими ракети, с които може да превърне земята
22.05.2023 13:50
в прашна комета и така на укрофашистите, еврогейците и краварите мамето им да поебне. Вие сте невреник!
Доле Зеленски,
Горе Путин, Орбан и Радев !!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502305
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031