Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.03.2023 21:29 - What do you expect from the Spring-Summer Battle in Ukraine? Will there be a Ukrainian offensive?
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 172 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 12.04.2023 22:25


Всички тежки загуби, които Украйна понесе и продължава да понася, както и упоритото устояване на Руската зимна офанзива в Донбас, ще са изцяло напразни, ако в края на март, началото на април, Украинските Въоръжени сили не преминат от отбрана в атака.

Вече не може да бъде скрито, че досега Украйна претърпя колосални загуби. Особено в жива сила. Украйнските загуби  в жива сила са почти 5 пъти по-големи от Руските. Досега във войната Украинските въоръжени сили загубиха вече над 250 хиляди убити, тежко ранени, изчезнали и пленени.

Но това все още е само една четвърт е от Цялата Украинска армия – почти 1 000 000 мобилизирани до този момент (март 2023) украински бойци, подкрепени от между 60 000 до 65 000 доброволци и наемници от целия свят. Но…

image

На снимката: Чуждестранни доброволци и наемници на Украинска страна,

Както и се очаква за славянска държава, Украйна показва мното висок праг на поносимост към кръвозагуба. Въпреки загубите, решимостта на Украинците да се сражават не намалява. И Украйна готви свежи военни формирования за  Пролетна офанзива.

Голяма част от идеята на Руската офанзива в Донбас е да принудят Украинците да включат в боевете елитните си бригади, там да ги обезкървят и така да лишат Украйнската армия от атакуващ потенциал, затова Руснаците са внимателни и не атакуват с пълния си потенциал, изчаквайки това да се случи. Само, че украинците, досега извлекли полза от това да не правят това, което Руснаците очакват да направят,  не се хващат на тази игра и пазят елитните си формирования за контраатака, когато Руската офанзива загуби устрема си.

Според различни източници завършват подготовката и ще бъдат готови за бой до края на март или средата на април понеделник 14 нови бригади по НАТО-вски образец, с обща численост над 60 хиляди бойци, които са оборудвани основно, но не изключително, както по-рано, със западни машини , такива като танковете Leopard 1 и 2, Challenger 2 и бойните машини на пехотата CV-90. които ще трябва да станат гръбнак на пролетното настъпление  към Крим и/или Мелитопол.

Недостига на авиация ще трябва да се компенсира за сметка на РК «Хаймарс» и собствените украински ракетни системи, за която Пентагонът в оперативен режим ще изпраща сателитна информация, а и от обилното оснащаване със средства за РадиоЕлектрона Война.


За да не съм голословен, пишещ прокламации и пропаганда трол, като доста от подвизаващите се в този Дайджест ще спомена някои реални данни за новите, готвещи се за Пролетната офанзива Украински формирования:


Сформирани са 37-а и 38-а отделни бригади на морската пехоа. Те вече са оборудвани с транспорт, лека бронетехника и терминали Starlink.


5-ти десантно-щурмови полк от Въоръжените сили на Украйна вече не е полк, той е реорганизиран в отделна бригада и вече е известен като 5-та ОДШБр в състава на сухопътните войски.


Гръбнакът на 37-а бригада е съставен от войници от един от националните батальони на 79-та бригада на ВДВ на Въоръжените сили на Украйна (базирана в Николаев), която току-що беше извадена от „Бахмутската месомелачка“. Що се отнася до 38-а, той е формиран на базата на 503-ти батальон на Укро-морската пехота чрез насищането му с мобилнлизирани от Одеса. Преди това тази военна част беше базирана в Мариупол, където претърпя катастрофални загуби. През месеците в резерва тя всъщност бяше възсъздадена от нулата:

Продължаваме с новата, 13-та отделна егерска бригада за водене на бойни действия не само в горите, но и в блатисти райони;


22-ра отделна механизирана бригада и строго секретната,
88-а отделна механизирана бригада с численост, значително надвишаваща стандарта на Въоръжените сили на Украйна.

Създадени са още 23-та, 31-ва, 117-а, 118-а ОМБр, както и 48-а отделна артилерийска бригада, която е оборудвана със самоходни оръдия, гаубици и РСЗО изключително западно производство.

Въпреки тежкото положение в Донбас, нито една от тези бригади не се насочва в подкрепа на изнемогващите, заплашени с обкръжение в района на Бахмут, Украински войски. Те се пазят за настъпление.

Настъпление което Украйна няма право да губи.

Валентин Тодоров
5 март 2023




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1511370
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930