Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.01.2023 02:46 - Soledar has fallen and wagner group launched three new offensives. Is this beginning of the end of Kiev regime?
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 813 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 08.02.2023 04:01


Не са ли ви учили да задавате само по един въпрос, по едно и също време!?

Отговора на втория е твърдо НЕ. Иронията е, че единствено и само Руската агресия задържа и ще продължи да държи сегашното управление на Украйна, начело с президента Зеленски на власт. Ако не бяха нападнати в Киев и Харков, и принудени да устояват независимостта си, самите украинци още миналата година биха излезли по улиците да настояват за смяната на поредната мошеническа, лъжлива и корумпирана клика, взела властта в страната след 1991, и биха изритали Комедианта.

image

Колкото до втория въпрос, за завземането на Соледар, не можем да омаловажаваме факта, че това е сериозен пробив, заплашващ със сериозни стратегически последствия. Неговото превземане поставя Украинските войски сражаващи се в Бахмут (Артемовск) под угрозата на обкръжението. Ако  Руските войски осъществят концентрично настъпление едновременно откъм Соледар и Клещевка, основните украински войски в Донбаското направление ще попаднат в чувал.

За мен проблема е, че тези Украински войски не трябваше да са там. Логикта на стратегическото военно маневриране изисква те да бъдат изтеглени от Бахмут още през декември, за да се изправи и скъси линията на фронта от Клещевка до Соледар, който в момента е вклинен в руските линии и просто плаче да бъде отрязан (това не ви ли напомня за Сталинград?).

Явно за пореден път политическите виждания са надделели над стратегическата военна логика и Зеленски, желаещ да се представи пред Западните си съюзници като „неотстъпващ нито метър”, е наредил отдавна ненужното продължаване на сраженията около Бахмут за да го превърне в политическо послание – един вид Украински Вердюн..Проблема на този тип послания е, че те често се превръщат във военни катастрофи.

Затова, именно Зеленски ще е отговорен, ако Украинските войски попаднат в обкражение между Соледар и Клешевка, Тогава Руските войски ще могат да атакуват Славянск-Краматорската агломерация, където е основното съсредоточение на ВСУ в Запорожието, и излизането на руските въоръжени сили при Краматорск и Славянск заплашва да се превърне в повратна точка във войната.

Бележка: Въпроса явно е зададен от руски читател на Куора и затова звучи доста пристрастно. Нещо което не харесвам и се опитвам да го няма в моите отговори.
В. Тодоров




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1514367
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930