Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.07.2022 16:21 - Скандал! Разлом в ПП на Кирчо и Кокорчо. Депутатите разделени на “кирета” и “лорерки”. Лорерките натикали бившия премиер в ъгъла. Групата се цепи
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 632 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Скандал! Разлом в ПП на Кирчо и Кокорчо. Депутатите разделени на “кирета” и “лорерки”. Лорерките натикали бившия премиер в ъгъла. Групата се цепи 02.07.2022

Страшен разлом е настанал в редиците на парламентарната група на П-та на Кирил Петков и Асен Василев след вчерашните среднощни баталии по издигането на вицепремиера и финансов министър на мястото на Просто Киро, който да оглави второто им правителство. Депутатите им са разцепени и разделени на „Кирета“ и „Лорерки“, както условно се наричат помежду си.

   

Снощните скандали в т.н ръководни органи на партията ПП, която до ден днешен не е регистрирана, са избухнали заради категоричния отказ на Кирил Петков да се оттегли от премиерския пост в полза на Асен Василев за второто им правителство. Основният натиск за това са упражнявали съпрузите Даниел и Виолета Лорер, които стоят плътно зад Асен Василев и са негов продукт в родната политика, както ПИК многократно съобщава.

Лорер са обвързани именно с един от бизнес и политическите гуру на двамата харвардски аферисти и бивш зам.-министър на икономиката Евгени Ангелов от кръга „Прокопиев & Плевнелиев“, за който ПИК също съобщи.

Към кръга на Лорерките спадат и доскорошната пиарка на кабинета „Петков“ и бивша такава на руския монополист „Лукойл“ под крилото на Валентин Златев Диана Дамянова. Тя е отстранена от тези функции именно от Евгени Ангелов и запратена да се занимава само с все още несъществуващата юридически партия ПП. А нейни основни врагове са Кирил Петков и повече от приближената му говорителка и шефка на бившия му кабинет Лена Бориславова, които са подхванали тричането й.

Именно благодарение на двамата Лорер и привържениците им вчерашният среднощен натиск върху Просто Киро да се оттегли и като бъдещ претендент за премиер на втория мандат на ПП в крайна сметка е постигнал успех. Но в момента в парламентарната им група е започнало разцепление и преброяване.

Към привържениците на Просто Киро спадат „баджанакът“ му и сегашен председателстващ Народното събрание Мирослав Иванов, който се води официален годеник на немирната Лена Бориславова.

„Историческият експерт“ по македонско-българските отношения и зам.-председател на финансовата комисия Венко Сабрутев.

Семейната двойка Николай и Венеция Ангови, както и клетата комсомолка Деница Симеонова, която завинаги лепна прякора Просто Киро на Кирил Петков.

Целият кръг „Корал“, зад който стои друга близка на бившия премиер депутатка от ПП Мирослава Петрова заедно с татко му Петко Петков.

Депутатът Росен Костурков, който през последните часове ни в клин, ни в ръка изтърси, че правителство начело с Асен Василев има около 25% шанс да бъде избрано.

Както и бившият свален шеф на Народното събрание Никола Минчев от адвокатската кантора, обсужбала и Петков, и олигарха Иво Прокопиев „Джингов, Гугински, Кючуков и Величков”, в която майка му е старши съдружник и където е единственият му професионален стаж.

Точно това са и хората, които организираха офисния планктон от държавни чиновници, близки, роднини и децата им в защита на Кирил Петков, които протестираха в деня на успешния вот на недоверие срещу него и правителството му и направиха кордон от полицаи и кордон от деца, които вардеха Просто Киро, докато крещи пред тълпата свои привърженици.

Най-близката до Кирил Петков Лена Бориславова се е наела да вербува през официалния си любим Мирослав Иванов за неофициалния си такъв още депутати срещу Асен Василев от тяхната парламентарна група. Причината, заради която опозореният „годеник“ на Лена се е хвърлил в борбата на Просто Киро, е абсолютно материална. Двамата с нея притежават общ апартамент, от който той не иска да се лиши.

Лена също е крайно заинтересована от надмощието на Кирил Петков в групата. Причините са две.

Първата е, че Асен Василев и Лорерите изобщо не искат Петков в следващото си правителство. Като никакъв – въпреки опитите му да остане или като финансов, или като икономически министър.

А той открито е заплашил, че иначе ще се върне в парламентарната им група и напълно ще я овладее в своя полза. А началото ще бъде гласуването на част от тях против втория кабинет на ПП начело с Асен Василев.

За разлика от Лена Бориславова и вицепремиерката Калина Константинова, които не могат да се върнат в парламента, след като напуснат властта, тъй като депутатските места се пазят само за министрите, но не и за членовете на политическите им кабинети, каквито са двете дами и зам.-министрите, ако са били такива.

Втората причина е, че налагането на кръга около Асен Василев ще ги елиминира окончателно от всякакви политически позиции в бъдеще. Както и фактът, че войната срещу любимата на Кирил Петков подхвана именно Василев, като заведе в последния момент в самолета за Рим съпругата му Линда и изхвърли шавливата шефка на кабинета му от делегацията, както ПИК съобщи.

Затова в момента за парламентарната група на ПП на Кирил Петков и Асен Василев цари време разделно. И техният проблем с днешна дата не е да си търсят чужди депутати в подкрепа на второто си правителство в парламента. А да успеят да осигурят гласовете на собствените си за второто им правителство начело с бившия вицепремиер и финансов министър.

 Informiran.net!




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702019
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031