Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.07.2020 19:35 - Колко широко е използването на стероиди в NFL
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 274 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2020 19:43


Колко широко е използването на стероиди в NFL?
image
Първо добрата новина - Не толкова, колкото преди.
Мисля, че ако наистина познавате NFL отвътре,нямате проблем да разберете кои са главните герои, които използват много стероиди. Първо симптомите на продукта са ясни и трудно се прикриват в стреса на играта: агресивно поведение; хипер раздразнителност; промени в настроението; бурни, дори убийствени чувства; объркване; враждебност; остра мания; и тревожност.
Стероидите наистина започнаха от 60-те,всъщност Chargers започнаха да предоставят на играчите си стероидни хормони и скоро почти всичките им играчи имаха скрити в шкафчетата си кутии от тях.След това употребата бързо излезе от контрол и до края на бурното,преминало под знака на протестните движения,секса и наркотиците десетилетие NFL се превърна в лига на стероидите”.
Първоначално самите организации бяха основните „зарибяващи” с допинг в гоненето на успехи и печалби.После играчите поеха щафетата в нещо като култ за “invulnerability” (използвам термина повече в смисъл на „недосегаемост”,отколкото буквалното „неуязвимост“).
И тогава масовата употреба някак от само себе си пресъхна,когато освен известен брой упорити апологети,повечето играчи преминаха към HGH през 90-те и началото на 2000-те, а след това към още куп други допингиращи препарати.Това беше времето на бума на Еритропоетина (Erythropoietin, EPO), Тестостеронът и Соматотропина (Соматотропен хормон или хормон на растежа).
Интересното е,че най-вече заради спецификата на играта във футбола EPO не се използваше толкова масово както в индивидуалните,особено цикличните спортове като леката атлетика , колоезденето, плуването, ски и кънки бягането и прочие или тениса,където в края на 90-те и първата декада на Новия век практически нямаше значим спортист или спортен резултат без употребата на Еритропоетин.
Така например в нашумелия случай на гурото на препарата д-р Фуентес само в неговия списък от „пациенти” присъстваха 43 колоездача, 140 тенисисти и 112 играча на сокър(футбол по правилата на Асоциацията).
Тук няма да се сдържа да вметна за очевадния двоен аршин на WADA и другите отговарящи за допинг контрола и наказанията институции.В случая с д-р Фуентес бяха наказани всичките 42 колоездачи,сред които звездите Ян Улрих и Иван Басо,двама от футболистите и нито един тенисист.Надал още играе,нали…
Да се върнем на NFL.Там нашумя случая на Wade Wilson,бивш треньор,който беше хванат да обслужва с HGH и стероиди играчите си, когато беше в Bears.Така,въпреки, че има куп момчета,които са собствен риск се допингират,но развитието на NFL парадоксално създаде свое естествено ограничаване на широко разпространените стероиди,защото сега от драфта идват толкова много момчета които са добри и без тях.Защото много от играчите разбраха,че ако нямаш талант никакви препарати няма да те направят по-добър от тели които го имат.Затова сега именно тези,които наистина не се отличават или не са толкова талантливи,представляват категорията „спортисти на стероиди“.
Иронично е, но не са най-очевидните момчета,за които бихте си помислили тези, които използват стероиди.В днешни дни много от по-възрастните, не атлетични играчи, много от момчетата, които се мотаят наоколо и сменят отборите всяка година, много от noodle-arm куотърбековете са тези на стероиди.
Има един момент, който може би би могъл да обясни това, поне според моето мнение: често играчите ще използват допълнителни вещества, които се считат за опасни от NFL,най-често без предписание от лекаря на отбора,но с такова от личния лекар за да помогнат на тялото си да се възстанови. Обикновено NFL забранява определени вещества, но не е задължително да прави същото за всички тях. Те просто ще предупреждават играчите за преки неблагоприятни последици за здравето и това може да е обяснение за случилото се с Джулиан Еделман.
Гледайте игрите, очевидно е, че той не е на Кленбутерол или Миотолон.
Сега лощата новина
-Ако стероидите не са толкова голям проблем какъвто бяха положението с HGH и наистина тревожно.
Един играч на NFL-ветеран го изказа така: "Стероидите не са проблемът. HGH е големият проблем. За последните четири или пет години лигата беше почти залята с HGH ... Новите процедури за тестване не хващат когото и да било и играчите знаят,че почти няма начин да бъдат хванати. "
Но за това в друга статия.
Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1511848
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930