Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2020 18:22 - Футбол и интелект
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 299 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 10.06.2020 21:37


Или защо NFL толкова държи на теста за интелигентност Wonderlic
image
The Wonderlic е най-важното в професионалния футбол, за което никога не сте чували.Това е тест от 50 въпроса за ограничено време.Задължителен за всеки играч,който се смята за NFL проспект.
Всяка година Националната футболна лига провежда официалния си тест за "интелигентност", наречен "Wunderlich", при който се гонят високи резултати - но в крайна сметка ниски резултати ... Ще получат скаутите. Докато много футболни експерти са очаровани от физическите умения, които притежават играчите, Wonderlic определя IQ-то на играча за способността ме да чете и усвоява терминологията на NFL"s playbook - тези, които се провалят, може да пропаднат сериозно в черновите за драфта.Това важи особено за играчите от OL и DL.WR и RB не са толкова загрижени.Както казва Бил Уолш, това не ги боли най-много.
Това е наистина основен, стандартен тест за правоспособност, който вероятно много училища и компании провеждат - той продължава в NFL от години. Включен под това име в N.F.L. от 1968 г. все пак. Има множество въпроси за избор, математически въпроси, въпроси за асоцииране на думи и проблеми с историята. Няма обаче свързани футболни въпроси.Това не е невъзпитана версия на Jeopoardy! или MCQ по квантова физика. Колкото по-близо е играчът до топката, толкова по-висок трябва да бъде резултатът му. Искам да кажа, не че WR обичат да играят на Scrabble след практика.Средна оценка е 21 и съответства на IQ оценка 100.
Това, което Wonderlic прави по същество, е да прогнозира вродена интелигентност чрез идентифициране на крайностите. Писменият тест за интелигентност не е индикатор за други знания, които са необходими и жизненоважни във футболния свят - другите интервюта са различно ориентирани и форматите на въпросите могат да бъдат объркващи. Преди се правеше в неделя, веднага щом играчите пристигнеха сутринта.Също така беше насрочено на случаен принцип, по всяко време. Можеше да е в хотела на играчите, или веднага след среща или между тренировка. NFL използваше тези методи през 90-те и днес са изоставени.Злите езици твърдят,че е заради постоянно спадащите резултати.Сега те са го променили, планирано е в четвъртък. Мястото обикновено е Кроунд Плаза, в голямото фоайе отдолу. Тестът съдържа непоколебими инструкции, като например „Не обръщайте нищо, докато не бъдете инструктирани да го направите !!!!“ И те имат 50 000 вариации. Ако на играча бъде даден тестов резултат под 10, той обикновено се моли да го вземе отново. Проблеми с представянето / интелигентността не са желателни.Мисля,а това е почти всеощо мнение,макар и да не се казва на глас, че колкото по-тъп е човекът, толкова по-малък е шансът да успее, на и извън терена. Перфектен пример е Аарон Ернандес.
Страхотен спортист,но постигна възможно най-лошите възможни резултати. Един изпитващ дори публикува в доклада си „тенденции за разстройство на личността“. Всичко е оповестено публично от неговия процес. Можете да го прочетете.
image
Ето как става. Във вторник обикновено имате срещите с служители и психолози от НФЛ. В понеделник пикаеш ... В чаша. Сряда,това е лекции за наркотици и срещи относно политиките за наркотици. В четвъртък, все още мисля, че това е тестът IMPact, който изследва дали имате лезии в мозъка си от предишни сътресения. Все още мисля, че е в четвъртък. Не знам, ще трябва да проверя. Както и да е, но сега всичко е по график. Защо? Защото Съюзът, който е N.FL.P.A, изтъкна, че „Не е честно играчът да бъде помолен да направи тест на Wonderlic IQ сутринта в 9 часа сутринта, защото това пречи на неговата възможност за концентрация“.NFL от своя страна твърди, че е по-добре, защото изпитите, които трябва да се вземат след тренировки, ще забавят фокуса на играча и yadi yada. Врели некипели...
Други забележителни играчи, които са се показали неспособни да заучават сложнотиите на плейбука: Donovan McNabb, отбелязал зверски 15 на своя Wonderlic. Akili Smith отбеляза 9 на своя Wonderlic. А 9!
Имало ли е някога играч, който да е показвал страхотна интелигентност и въпреки невисоките физически качества все пак е успял да играе добре? Да. Това е доста лесно - Това е Пат Тилман.
3.84 в колежа,завърши за три години.В лигата?Имал къси ръце, нямал скорост, не можел да скача много добре…
Чувството му за предвиждане на ситуациите беше изключително: въпреки че беше недооценен, той винаги успяваше да се справи в бекфийлда. На 3rd-and-long обикновено той беше човека който ще пресече паса на куотърбека през средата. Изключителен обем от футболни знания. Тъжно убит по време на мисия в Афганистан.Приятелски огън…
Сега стандартният въпрос на теста на Wonderlic обикновено е следният тип:
-Bobby се нуждае от два галона, за да пътува до дестинация X и обратно у дома;но в най-близката бензиностанция галоните се продават по четири. Като се има предвид цената на бензина 23 цента за галон, колко биха стрували четири галона на Боби?
Просто е нали?Е,зависи за кого. Знам, че в НБА със сигурност един човек дори направи 0 и той все пак беше привлечен в първия кръг. MLB, не знам. Хокей вероятно.Сега не всички въпроси са такива, има някои много прости въпроси като:
-Какъв е третият месец в годината? Или -
-Колко дни има през септември ? -
-Колко континента са на планетата Земя?
Но продължава да има играчи с не много добри резултати. Даванте Адамс вероятно ще ви каже, че е изкарал 22, но е отбелязал 17. Lamar Jackson изкара 13. Tua Tagovailoa също13
Дерек Кар изкара 20 ??? Boarrrfff !!!!! Докато имаме: Andrew Luck – 37 ,Joe Burrow - 34 ,Tom Brady- 33 и дори 48 — Ryan Fitzpatrick
Ако въпросите от теста са сложни за вас,ако ви звучат като "тригонометрия" или квантова механика - NFL може да не е мястото за вас.
Кой е единственият екип, който никога не взе предвид теста на Wonderlic? Raiders, разбира се, които драфтят напосоки и всякаква сбирщина, откакто Ал Дейвис реши да се нарече президент на всичко. Колкото по-лош герой имаш, толкова по-добър Raider би бил! Това беше мотото на Ал Дейвис.Със сигурност се получи добре!И резултатите го показват.
В Националната футболна лига не се толерират недостатъци.
Да си човешко торпедо не е достатъчно, уверете се, че имате мозъци. Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1511872
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930