Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.10.2019 20:01 - Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 729 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Борисов: Ако Турция пусне бежанците няма да стреляме
-Няма сила, която да спре бежанците да навлязат на територията на Европа.
Така премиерът Бойко Борисов коментира изявлението на турския президент Реджеп Тайип Ердоган, че ще отвори "границите към Европейския съюз за сирийските бежанци.
После допълни:
-Ако дойдат 50-100 хиляди на оградата и армията, и полицията да са там, нито аз, нито Каракачанов ще дадем заповед да се стреля. Оградата ще се събори и ще минат.
Това,явно поредно необмислено изявление на българския примиер води до няколко извода и последствия.
Първо:
С подобно изявление той директно се присъединява към изнудването на Европа от турския президент Ердоган чрез заплахата от нова емигрантска вълна да се съгласи както с нейната операция в Сирия,така и да смекчи позицията на ЕС по отношение вътрешната и външна политика на сега управляващите в Турция.
С тези,по-добре да бяха останали неизказани мисли той зачерква всичките си предишни изявления как България охранява Европейските граници.
Още по-зле.Той поставя себе си и България извън Европа.Извън всякакви преговори за Шенген и Обща сигурност.Редом до Турция.
Това,че с немошното си IQ,смятащия се за незаменим премиер не осъзнава значението на думите си преди съветниците му да му ги разяснят не е оправдание,което Европейските лидери ще приемат.И макар,че лично аз не очаквам никаква реакция от тях по подобна парлива тема,те ще го запомнят и в определен момент то ще е определящо за позицията им по важни за България въпроси от Европейския дневен ред.
Проблема е,че наказанието за подобно недомислие отново ще е за България,а не за този който говори без да съзнава значението на казаното.
Второ.
Казаното е пряка абдикация и отказ за изпълниния на задълженията с които са натоварени премиера и военния министър.Те са поели отговорността да защитават сигурността на българските граждани и териториалната неприкосновеност на държавата с цената на Всичко.
Включително собствения си живот,чувства и възгледи.И когато липсата на кураж,религиозните и хуманистични им възгледи им пречат да изпълняват задълженията си поети пред данъкоплатците трябва да се махат.Сами.Преди да ги изхвърлят.
Трето.
Самото заявление е грубо нарушаване на конституционото разпределение на задълженията на институциите.Според тях върховен главнокомандващ е президента и ако някой трябва да дава заповеди зо стрелба това е точно той.Заявлението на Борисов е още един знак за неговото самозабравяне и изживяване като абсолютен монарх,а не избран само от 10% процента от всички избиратели слуга на народа.
Четвърто.
Каква изобщо е тази теза за получаване на заповеди за използване на оръжие от върха на изпълнителната власт,преминавайки по всички инстанции нагоре и надолу по веригата към охраняващите границата?Винаги,във всички времена и държави правото на използване на оръжие при нарушаване на границите е прерогатив на самите граничари.Те трябва да реагират на момента и не могат да чакат с дни някой тюфлек да си чеше задните части,докато обмисля политическите последствия за собствената му кариера от едно или друго решение.
Пето.
Като отказват да вземат решения за извънредни мерки за неприкосновеността на границите премиера и военния министър прехвърлят грижата за сигурността и териториалната цялост към самите граждани.С всички произтичещи от това последствия.
Например,че аз като гражданин,ако бъда принуден да защитавам с оръжие живота си и този на близките си няма да се колебая да го употребя първо по тези заради чиято отказ от действие се налага да го правя или ми пречат да го направя.
Изобщо Бойко Борисов трябва да се научи,че често е по-добре да замълчи и да не отговаря на определени въпроси.Нещо което всеки женен мъж научава още преди сватбата.Защото има много въпроси на които каквото и да отговориш е грешно.

Валентин Тодоров





Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1510877
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930