Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2019 21:34 - Чете ли Бойко Борисов какво пишат за него в Нета
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 554 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 24.04.2019 15:51


От известно време често към мен с горния въпрос се обръщат чуждестранни интелектуалци, водещи политически коментатори и дори представители на няколко правителства от Г8.

За всички тях е непонятна фрапиращата разлика между единната им оценка на българския лидер като човек с необикновена работоспособност,обширни и всеобхватни познания по всички теми, съчетани с възможности за бърз анализ и вземане на най-правилните решения по пълния кръг от възникнали въпроси на съвремието ни с по-голямата част от публичните му изявления.Те като един смятат,че в тези интервюта и коментари Българския премиер нарочно прикрива истинските си,без съмнение блестящи анализи и проникновени заключения зад нищо незначещи,простеещи и илитератни фрази,заети от удобно предоставения му от уж ненавиждащите го драскачи в Нета образ на прост и тъмен балкански субект.

Въпреки опита си да бъда честен,изтъквайки им,че в България подобна информация най-лесно се получава от официални правителствени и на службите по сигурността представители,чийто тарифи са по-ниски от тези на ясновидките и астроложките,а често споделят държавни тайни просто за да демонстрират осведоменост,показвайки,че са в играта те се навиха да платят малко завишената ми (от 700 мл. на литър кентъкски бърбън Уайлд Търки ) тарифа и аз се заех за работа.

Започнах с често изказваното от Бойко Борисов твърдение,че той не си губи времето с четене и реших да проверя дали той изобщо може да чете.

Проучването на ранния му период на дейност като бодигард последователно на държащия властта комунистически сатрап и претендиращата,че му се полага по право издънка на печално известния с алчността и лакомията си западнал немски род СаксКобурггота не даде кой знае какви резултати.В края на краищата бодигарда е нищо повече от куче пазач и никой не му дава писмени заповеди,защото всеки стопанин е наясно,че кучето му е по-умно от него и тръпне от представата какво може да стане,ако вземе да се научи и да чете.

Още по-малко насоки по темата дойдоха от периода му на собственик на голяма охранителна фирма.Всички срещнали го по търгове и договаряния като един твърдяха,че са чували от устата на Бойко Борисов единствено фразата „А за мен к,во има в тая работа”.От това си направих извода,че той не е чел тръжните и други документи,където това е описано.

Още по-малко светлина върху загадката хвърли иначе обещаващата история от първия му премиерски мандат как двамата с Цанко са седели през нощите преглеждайки дознания и по този начин сами свършили работата на цялата българска полиция.Тъй като за г. Цветанов е ясно,че не знае и не умее нищо друго освен да договаря покупката на изборни резултати бях длъжен да предположа,че неговото участие в тези разследвания се е изчерпвало с четенето на документите на глас и точно в тази роля е бил нужен на блестящия аналитичен ум на нашия тогавашен и сегашен премиер по подобие на известната двойка от романите на сър Артър (Конан Дойл).

Нямаше резултати по темата и от стенограмите на правителствените заседания,защото трите постоянни реплики на премиера „Вий знаете само пари да искате”,”Съгласувано ли е с партньорите” и „Вижте там и за наш,те да има” с нищо не показват,че той е чел материалите.

Въпросите от петъчния парламентарен контрол също не дадоха отговор дали премиера ги чете, защото по правило неговите пледоарии засягат всичко друго,особено случилото при предишните управления,но не и конкретното запитване.

За късмет теражираната снимка как нашия премиер чете и пише есемеси по време на заседание на ООН най-после разбули загадката – Бойко Борисов не само може да чете,но дори и да пише.

След това остана фасулската работа.Както вече казах,в България тарифите на правителствените чиновници са по-ниски от тези на ясновидките,а често споделят държавни тайни само за да покажат осведоменост .Така лесно се сдобих с информация от няколко източника относно основния въпрос – „Чете ли Бойко Борисов какви ги пишат за него в Нета”.

И отново се натъкнах на проблем.Колкото източника,толкова различни мнения.

От увереното:

-А,всеки ден се затваря и чете на компютъра.В цялата сграда кънти смеха му.

До също толкова категоричното:

-Не.Той не чете подобни неща.И никога не се смее.

При този разнобой не ми остава нищо друго,освен да напиша в доклада подозираното за вярно от мен средно положение:

-Да.Бойко Борисов чете какво пишат за него в Нета.И хич не му е до смях.

Зная,че последното си е чисто плагиатство от Арт Бъкуалд,но кой в днешно време знае кой е и какво е написал стария Арт преди половин век.Нали взех бутилката.Наздраве.

 

Валентин Тодоров




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1510854
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930