Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.11.2016 00:10 - Сum fatuis ficariis et habitabunt dracones cum leo moritur celebramus
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.07.2019 01:59


Когато лъв падне,хиените и чакалите празнуват...

In Memorium

На Фидел Кастро,спорен като всички обществени фигури в историята,но безспорен като истински,голям мъж

Преди много години,през далечната 1953 г. младия Фидел Кастро произнесе сакралната си фраза:
"Осъдете ме…Историята ще ме оправдае."

Нормални за млад,изпълнен с вяра и непознал съмненията на мъдростта мъж думи.
Последвани от действия в дух на гордото заявление.За Фидел Кастро уверено може да се твърди, че в продължение на целия си дълъг и деен живот опита да създава такава История,че горните му думи да се сбъднат.

Само,че това което младите и вярващите не знаят е,че Историята нехае за подобни неща.Дори писана и манипулирана от винаги временните победители рано или късно тя превръща всичко в каквото е било изначално:
Кал и прашинки,носени над нея от вятъра.

За Историята е без значение дали някой е ангел или злодей.Нямат значение нито победите,нито пораженията.Дори над най-великите приживе рано или късно се спуска савана на забравата.Ако преди нея не дойде развенчаването.

Повече от 60 години Фидел вярваше,че твори История.Не спря докрай,повтаряйки:

„Воинът може да умре,но не и неговите идеи.”

Велика вяра,но Вечността се надсмива над подобни заблуди.Тя знае,че пред нея воина,идеите и делата му като всичко тленно се превръщат в прах,подвяван от забравата.

На този свят,в тази Вселена единственото което е сигурно и очаква всичко,идейно и материално е Нищото.Всепоглъщащия саван на ентропията.

Но и мъдростта не знае всичко.Дори в Еклизиаст,посланието на вселенската ентропия има един стих,който се противопоставя на знанието за безполезността на човешките усилия:

„Живей,докато си млад”

И Фидел живя.Той направи всичко,което може да побере списъка на един истински мъж.

Язди коне и обладава красиви и страстни жени.Пуши най-добрите пури и улови някой от най-едрите мерлини.Участва във войни и води мъже в битка.Кара бързи коли и се гмурка за да харпунира в морските глъбини.Яде каквото езика му искаше и не отказа добро питие.Разбираше и се наслаждаващи на истинската литература и музика.Беше спортист като млад и докрай остана фен на спорта.

Пълноценен живот на един истински мъж на фона на мухльовците,заели високите ложи на света около него.Всичките тези Клинтановци,Обами,Горбачовци и подобни които не биха се осмелили да направят което и да е от горните неща.

Не можа да направи само две неща от житейския списък на истинския мъж:

Да избере сам часа на смъртта си и да умре в битка.

Но за мен и това което беше Фидел Кастро е достатъчно.Мой враг като политик и обществена фигура и мой еталон за ИСТИНСКИ МЪЖ.

А иначе безжалостната диалектика на живота е еднаква и за хората и за зверовете - всеки тигър и лъв завършва живота си по един и същи начин. В устата и корема на хиените и чакалите.

 

 

Валентин




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502595
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031