Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.08.2022 12:27 - Познайте кой изкупува земеделска земя в Съединените щати?
Автор: zahariada Категория: Други   
Прочетен: 2237 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 03.08.2022 12:28

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  Познайте кой изкупува земеделска земя в Съединените щати?

25 юли 2022 г от Майкъл  

image

Тези, които контролират нашите хранителни доставки, притежават огромно количество власт. Малките семейни ферми са били неразделна част от успеха на Съединените щати през цялата ни история, но сега такива ферми се поглъщат със зашеметяваща скорост. Корпоративни гиганти, чуждестранни интереси и ексцентрични милиардери ненаситно изкупуват земеделска земя и мнозина смятат това развитие за изключително тревожно. Селскостопанската индустрия се консолидира систематично и много хора посочиха, че някои от новите собственици може да не се интересуват от най-добрите ни интереси. Това трябва да се превърне в основен политически въпрос, защото нашата национална сигурност е наистина застрашена. 

Тази седмица покупката на „стотици акри земеделска земя в Северна Дакота“ само на 20 минути от една от най-важните ни бази на военновъздушните сили направи заглавия по целия свят ...

Китайска компания закупи стотици акра земеделска земя в Северна Дакота само на минути от голяма база на военновъздушните сили на САЩ, което предизвика опасения за националната сигурност, тъй като комунистическата страна добавя към своите близо 200 000 акра земеделска земя в САЩ на стойност 1,9 милиарда долара.

Базираният в Китай производител на храни, Fufeng Group, планира да построи завод за мелница на царевица върху своите новопридобити 300 акра земя в Гранд Форкс, само на 20 минути надолу по пътя от военновъздушната база Гранд Форкс, където едни от най-големите чувствителната дрон технология се базира.

Fufeng Group настоява, че няма скрити мотиви за тази покупка.

Но наистина ли е разумно да позволим на китайците да установят магазин толкова близо до база, която се описва като „гръбнакът на всички военни комуникации на САЩ по целия свят“?...

Покупката предизвика подозрения както от военни, експерти по национална сигурност, така и от депутати.

Този ход може да даде на Китай безпрецедентен достъп до случващото се в базата на военновъздушните сили, която също има център за космическа мрежа, който се характеризира като „гръбнакът на всички военни комуникации на САЩ по целия свят“, според CNBC.

Лично аз смятам, че сме напълно луди, за да позволим това да се случи.

Ако обувката беше на другия крак, китайците никога не биха си помислили да компрометират националната си сигурност по такъв начин.

И да позволим на китайците да погълнат големи парчета от нашата най-добра земеделска земя е абсолютно непростимо. Според американския сенатор Кевин Крамър Китай „непрекъснато изкупува все повече и повече от веригата за доставки на храни в САЩ“...

„От страна на фермите виждаме, че Китай непрекъснато изкупува все повече и повече от веригата за доставки на храни в САЩ. Сега отглеждаме много повече храна, отколкото консумираме, и сме щастливи да я продаваме на гладни хора по света. Ние сме много добри в това. Но когато веригата за доставки стане по-завладяна не само от чуждестранна собственост, но и от чужди противници като Китай, които демонстрираха, че не трябва да им се вярва във веригите за доставки. Току-що преминахме през пандемия, която разкри много от това. Просто не се чувствам много комфортно с това, че Китайската комунистическа партия контролира толкова много от нашите вериги за доставки. Хранителни доставки, енергийни доставки, фармацевтични доставки, всичко това е част от националната сигурност.

Преди три години китайците вече са натрупали 192 000 акра земеделска земя в САЩ.

Не ни е дадена по-скорошна цифра от тази, но това, което знаем е, че китайците са похарчили колосалните 6,1 милиарда долара за недвижимо имущество в Съединените щати през последните 12 месеца ...

Губернаторът на Флорида Рон ДеСантис обеща да предприеме мерки срещу „неправомерното влияние от държави-измамници“ като Китай в отговор на китайския бизнес, според съобщенията, изкупуващ големи участъци земеделска земя.

ДеСантис беше попитан за скорошен доклад  на Националната асоциация на брокерите  , който установи, че китайските инвеститори в недвижими имоти са похарчили 6,1 милиарда долара за американски недвижими имоти за 12-месечен период, приключил през март - повече от всяка друга група чужденци.

Защо бихме позволили нещо подобно да се случи?

На никой друг не трябва да бъде позволено да купува нашата земеделска земя.

Други страни имат такива закони и ние също трябва.

От друга страна, почти по същото време, когато китайците правеха новата си покупка на земеделска земя в Северна Дакота, изключително известен милиардер правеше още по-голяма покупка в същия щат...

Инвестицията на Бил Гейтс  от 13,5 милиона долара в 2100 акра земя  в Северна Дакота повдигна въпроси - тъй като покупката съвпадна с противоречива  китайска компания, която купува 370 акра  земеделска земя само на 40 мили.Защо Бил Гейтс просто продължава да купува повече земеделска земя?

Никога не сме получавали задоволителен отговор на този въпрос.

В този момент Бил Гейтс притежава повече акра земеделска земя в САЩ, отколкото китайците.

Всъщност Бил Гейтс се превърна в „най-големия частен собственик на земеделска земя“ в цялата страна...

Конгресменът Дъсти Джонсън (RS.D.) изпрати писмо до председателя на комисията по земеделие на Камарата на представителите Дейвид Скот (D-Ga.), с искане съоснователят на Microsoft Бил Гейтс да свидетелства пред комисията относно големите покупки на земеделска земя на милиардера.

Гейтс е „най-големият частен собственик на земеделска земя“ в Съединените щати, притежаващ почти 270 000 акра земеделска земя в 19 щата, се посочва в писмото от 20 юли. Средният размер на фермата през 2021 г. е бил само 445 акра, каза Джонсън, цитирайки данни от Службата за икономически изследвания на Министерството на земеделието на САЩ. Земеделските земи на Гейтс в Съединените щати са „значителна“ част, която комисията „не трябва да пренебрегва“, докато иска милиардерът да бъде привлечен, за да свидетелства за своите „земеделски интереси и практики“.

Притежаването на толкова голяма част от нашата земеделска земя дава на Бил Гейтс огромна власт над нашите хранителни доставки.

Какво възнамерява да прави с такава власт?

Както продължавам да предупреждавам читателите си, голяма глобална продоволствена криза вече е започнала и сме предупреждавани, че кошмарен глад скоро може да избухне по цялата планета.

Така че контролът върху производството на храни има повече значение от всякога и мнозина са загрижени, че то все повече попада в неподходящи ръце.

Броят на фермите в САЩ непрекъснато намалява.

През 1900 г. в Съединените щати има 5,7 милиона ферми.

Днес в Съединените щати има само около 2 милиона ферми, въпреки че населението ни сега е много по-голямо.

С всяка изминала година все повече малки риби се придобиват от по-големи риби.

Това е тенденция, която трябва дълбоко да тревожи всички ни. Да позволим на китайските, гигантски корпоративни гиганти и ексцентрични милиардери като Бил Гейтс да купят нашата земеделска земя е наистина лоша идея, но засега много малко от нашите политици изглеждат заинтересовани да ги спрат.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39749022
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031