Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2019 14:03 - СРИВЪТ В НАП КАТО СРИВ В МОРАЛНИЯ КОДЕКС НА БЪЛГАРИНА
Автор: danailvdimitrov Категория: Забавление   
Прочетен: 643 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 22.07.2019 18:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 image

                                                                                                             image


ОРДЕН ЗАСЛУЖИЛ ХАКЕР НА Р БЪЛГАРИЯ- I СТЕПЕН

Две събития ме сринаха този месец- срива в системите на НАП (породен от харерска атака) и последвалото  неочаквано възвеличаване на неговия извършител- някакъв 20 годишен полумладеж полумъж.

Вторият обаче да си призная беше като по-силен вторичен трус след първия, който все още ме тресе.

Да обявиш един престъпник за национален герой а след това този „национален герой” да почне да се пазари за колко пари ще го наемат за да работи за дължавата и накрая неговия работодател да откаже на ГДБОП съдействие в разкодирането на служебния му компютър....е това вече ме извади от релсите.

Само припомням че във военно време такъв удар по националната сигурност се наказва със бързо съдопроизводство и смъртно наказание, а в невоенно време с доста висока присъда предвид огромния обществен ефект от престъплението (в случая 5 млн. засегнати т.е цялото активно население на страната), която или е доживотен затвор или около 20 г.Нашето законодателство е предвидло само 3 до 5 години затвор, но и това няма да се случи понеже „героят” вече се пазари за заплата от 17 000 лв. месечно  все едно не е извършвал никакво престъпление.

То е същото ако беше присвоил чрез банкова измама по 1 лев от 5 млн.потребители и да иска да го възнаградят за това че е успял да измами банката, или ако беше успял да прекара 5 тона наркотик през митниците и да го възнаградят с пост в Министерството на търговията и заплата от 17 000лв понеже толкова му давал предишния работодател-наркопласьор.

Бедни ми бедни Каракачанов, ти закъсня, ти ужасно закъсня... с твоя проект за казарма. Виж, погледни какви неадекватни юноши на по 20години е раждала, ражда и ще ражда българската майка юнашка. Те не знаят нито какво правят, нито по кой свят ходят нито защо го правят.

Те си мислят че талантите са дават от Господ за да се ползват на кой както му е удобно.

Но уви не е така! Нито в притчата за талантите е казано че те се дават без уговорки и „за общо ползване” нито пък и в живота е така.

Всички сме гледали филма с Леонардо ди Каприо за един най обикновен мошеник-фалшификатор който след като е заловен започва да работи за ФБР. Но дори и във филма (както е и в живота на неговия прототип) той работи за ФБР от затвора докато си излежава присъдата. И едва след като е освободен продължава да е техен платен консултант (като едва ли се е пазарил за заплатата понеже това е просто част от условието за неговото предсрочно освобождаване).

                                                                                 ***

Дали защото Бойко Борисов е бивша мутра  и му е трудно да различи законно от незаконно, дали защото ние като общество сме загубили ориентир къде е границата между добро и лошо, морално и неморално, дали заради нещо друго но този случай се превръща в някаква „нова морална обществена  норма” че видите ли  ПРЕСТЪПНИКЪТ ВИНАГИ Е ПРАВ!

Или малко по-смегчено, „А бе той е престъпник-  НО ТАЛАНТЛИВ!” .Нима си заслужава такъв талант да се похаби напразно?

Сякаш днес за първи път се открива, че в България има талантливи компютърни специалисти! Каква изненада, ама то наистина имало такива спецове-виж ти , пък ние да не знаем!

Нищо че всяка година награждаваме в Зала Договори на резиденция Бояна наши отличници от международни олимпиади по математика и програмиране.

Качествени хора трябват на тая страна- способни, надарени, като крадат да крадат от цял един народ , като губят да губят само себе си (като Иванчева например).
Ето го новия морал на „новия човек”.

След такъв морал няма да има повече сривове  все надолу и надолу.

Просто с него вече стигаме и самото дъно от което и няма на къде да се сринем.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: danailvdimitrov
Категория: Забавление
Прочетен: 658960
Постинги: 302
Коментари: 397
Гласове: 1297
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031