Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.10.2019 14:19 - Развод ми дай и повече не ме мъчи
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 375 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Няма щастлив развод.
Въпреки,че той е единствения изход от непоносим брак без любов и рядко и неохотно даван студен секс,неравностойна връзка с контолираш всичко и не даваш нищо насреща партньор печалната реалност е,че при развод печелиш свободата си,но губиш душата си.
Британският парламент има днес извънредно заседание, за да обсъди и гласува новото споразумение с ЕС за Brexit, постигнато от премиера Борис Джонсън по-рано през седмицата. Камарата на общините ще се събере в събота за пръв път след прецедента от 3 април 1982 г. във връзка с Фолклендската криза.
Ако депутатите гласуват с «да» това ще е втория развод на Велокобритания след този който Хенри VIII извоюва от Светата Католическа църква.
Да,Англия не е девствена по отношение на напускане на носещи само негативи структури.
Повечето хора не правят асоциацията с оня,Първия Брекзит в който Англия се откъсна от тиранията на Светата католическа Всеевропейска църква ,за да потърси собствения си път и да се превърне в световна империя.В спомените за наученото в училище той потйва в мъглата.За повечето от тях Хенри Осми е прототип на някой от героите на «Война на тронове»,а не човек освободил нацията си от спъващи развитието й,безсмислени доктрини и догми,чието единстветно предназначение е не тържеството на Вярата,а господството на Църквата.
Това което прави този Брекзит различен е,че той не е плод на амбициите на един монарх,а пряко изразена воля на един народ.
Осем века след като Магна харта и Оксфордските провизии възвестиха началото на края на безпределната тирания на династията на Пантагенетите и осветиха пътя за измъкване от мрачните векове на Средновековието пак те, работещите и създаващи реален продукт извън бюрократичния и гешефтарски Лондон трудещи се англичани,шотландци и уелсци намериха смелост за да отхвърлят съвременните феодали и заробващите им институции.
Те гласуваха напук на всички заплахи за Апокалипсис,които точно в стила на католическата църква изсипаха върху тях самозабравилите се евро бюрократи.Гласуваха дори и с приетата цена сами да си нанесат вреди.Толкова силна е ненавистта към тиранията на Брюксел.Както преди осем века към крал Джон или преди пет към Католическата курия..
Въпреки заплахите,лъжите и инсинуациите на съвременните Общоевропейски феодали и спекулантите от Лондонското сити днес Островът може напусне Европейския съюз.
Защото 52% гласуваха за разрив с останалите европейски държави, само 48% видяха в рамките на ЕС едно бъдеще, което вече ще е невъзможно – при избирателна активност от 72%.
Великобритания избира свободата си и правото сама да ръководи делата си.Сега ще се нуждае от сериозна доза кураж, за да издържи на прогнозирания спад в икономиката,въпреки,че те няма да бъдат в мащаба вещан от никога и нищо реално непозналите Европейски институции и техните ментори.Островът все пак ще плати независимостта си с някакъв икономически застой. Със сигурност развода няма да се отрази положително на икономическия растеж, преките инвестиции, износа,а по този начин – и на работните места.
Но всичко това е само в краткосрочен план.Британците ще издържат както винаги са го правили и освободени от тиранията на противоречащите на всички реални природни и икономически закони Общоевропейски правила и норми ще се вдигнат по-силни отпреди.
Губещи сме ние.Оставащите.И то не защото Европейският съюз ще загуби около 20 на сто от икономическата си мощ,13 на сто от служителите си,10 на сто от войниците си.С един удар 31 на сто от пазарната капитализация на котираните в борсите на ЕС фирми ще изчезне.А за една нощ бюджетът на ЕС ще загуби третия си най-голям донор след Германия и Франция.
Това е малката загуба.Истинската загуба за оставащите в този Европейски съюз е много по-тежка защото пряко засяга всеки от нас.Директно в личното ни пространство.
На нас,независимо дали сме с западна,балканска или средиземноморска култура на хранене депутатки-вегани от Холандия или Скандинавия с IQ далеч под средното заради липсата на стратегическите за мозъка животински протеини ще налагат правила и норми какво и как да ядем.
Нашите атомни централи ще се спират от зелени фанатици и лобисти на зелената мафия за да ни принуждават да плащаме безумни цени за енергия в името на недоказани опасения и изсмукани от компютърни модели с предварително заложени резултати теории като тази,че четвъртото за последните три хиляди години регулярно настъпващо глобално затопляне се дължа на отделения от човешката дейност въглероден диоксид.
Нас ще ни карат да се застраховаме задължително за какво ли не в името на благосъстоянието на пиратските застрахователни кампании.
Ние ще продължим да плащаме на банките затова,че им даваме парите си.
Ние ще живеем с променящи се всяка седмица закони, чиято единствена цел е да ни превърнат в истински европейци,тоест изкарващи пари не за себе си,а за лакомите и алчни,действащи срещу нас институции.
Днес Великобритания може да се освободи от всичко това.
Или да остане да спи в студено легло с необичан пратньор.
Разделното време е дошло.

Валентин Тодоров



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502220
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031