Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2019 19:21 - Летни пожари и невежи изказващи се
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 289 Коментари: 0 Гласове:
0



Всяка година сме свидетели на огромни горски пожари.Дали през зимата в Северното полукълбо горят евкалиптовите гори на Австралия,кедрите на Чили и Аржентина или през нашенското лято Руската и Канадската и Скандинавската тайга,Калифорнийските секвоеви  и борови гори,Високопланинските гори в Умерения пояс или хвойновите,кедрови и тисови гори в южните ширини като Гърция,Испания и и Португалия или залесените с иглолистни дървета площи навсякъде по света пожарите са постоянна част от новините.

И за съжаление за потвърждение на факта,че цялото човечество в днешни дни се състои от пълни и тотални невежи по отношение на това как работи природата на практика.

Проблема е,че наред с нормалните репортажите за геройства на пожарникари и спасители по медиите все ще се даде думата на някой политик,експерт и не дай си боже някой загрижен за природата активист на екологична организация.

Тези последните,от Ал Гор до Грийнпийс са най-невежите и тъпи представители на човешкия род откакто преди около 18 милиона години ранните хуманоиди са се отделили от горилите и орангутаните макар,че през вековете конкуренция им правят религиозните фанатици,ченгетата и избираемите политици.

Ненапразно си завоюваха трайно място в съвременните храмове на Глупостта, Невежеството, Двуличието, Корупцията, Лъжите и всичко останало в тази част на речника,каквито са Конгресите, Парламентите, Сенатите ,Кортесите и където както ги наричат тези институции.

Няма нищо по-нормално и естествено от горящи иглолистни гори.

Откакто съществуват иглолистните растения (Pinophyta) вече над триста милиона (300 000 000) години те горят.

А от Юрския период когато са се образували за пръв път иглолистните гори,над 120 000 000 години те горят масово образувайки масивни пожари.

Това е напълно естествен процес защото иглолистните гори,независимо дали става дума за евкалипти,секвои и кедри се размножават естествено единствено и само чрез пожари.Те са създадени за пожари.Смолата,етеричните масла и сухите иглички са природно средство за разпалване на огън,на който му трябва само топлина или насочен лъч от слънцето да тръгне.

Всички иглолистни имат шишарки които само огромната топлина на пожарите може да разпука и семена с крило което да бъде понесено от потока горещ въздух до място свободно от други дървета където може да изникне.

Защото за разлика от хората,които въпреки всичките си декларации за свободната си човешка воля не могат да си представят да съществуват без водачи, пастири и наставници, институции ,правила и норми всичко което искат растенията е място без сянка,където слънцето да огрява. А такова след голям пожар е не само чистото дотогава,но и това където родилите ги гиганти са останали във вид на обгорели стволове.

Сега си мисля,че започвате да си представяте размножение подобно на това на миногите ,пъстървите и змиорките където всяко поколение се жертва за да го има следващото и умират в процеса на размножаването.

Не,при иглолистните дървета обгорелите стволове не значат,че дървета са мъртви.Те са живи,но ще прокарат нови клони и листа след достатъчно време ново поникналите да израснат достатъчно за да не бъдат засенчвани.

Така работи естествения ред.

А на върха на еволюцията човешкия вид създава ненужни форми от рода на политици,активисти ,обществени дейци и чиновници които да отричат и да се борят с този естествен ред.

Разбира се,в името на естествения ред на Природата.

 

Валентин Тодаров




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1502544
Постинги: 273
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031