Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2019 16:22 - Истинската българска история
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 496 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 30.06.2019 12:30


Можеш да лъжеш целия народ за известно време. Можеш да лъжеш част от народа през цялото време. Но не можеш да лъжеш целия народ през цялото време.

Ейбрахам Линкълн (1809–1865)

Е,16-тият президент на САЩ съвсем успешно се е справял с първите два постулата от мисълта си.

Третия е работа и грижа на историците.

Целта на официалната история винаги е била,е и ще бъде пропаганда в съзвучие с желанията на управляващите и промиване на мозъците на управляваните с цел насаждане на същите тези желания като национални идеали.

Така е от Херодот с неговото преувеличено и идеализирано представяне на гърците в гръко-персийските войни,през изцяло преиначената от католическите монаси според догмите на Църквата антична и средновековна история до тотално невярната,обърната наопаки история на Втората световна война.

Оставете миналото.Дори събитията от вчерашния ден се описват и тълкуват превратно.Така както отърва на управляващите.

Единствения начин да се напише истината е този който прилага историка на византийския император Юстиниан Велики,Прокопий Кесарийски пишейки освен официалната,одобрена версия нелегална втора,Тайна история (Historia Arcana),практически противоположна и отхвърляща изводите и тълкуванията на първата.

Както в наши дни Суворов демаскира и разкри истината за методите и целите с които СССР тласна света в най-кървавата и мащабна война.

Както чакаме някой смел американски историк да демаскира двуличието и истинската роля на администрацията на президента Франклин Делано Рузвелт в разпалването на същата война в противоречие с ясно изразеното желание на 90 % от американския народ да не участва във вече ескалиращото противопоставяне.

Но…

Да оставим световната история на света.Да погледнем към нас,българите.

Защото отново,както почти всяка години сме свидетели на спорове относно начина по който е представена българската история в учебниците.

И тези които спорят са политиците.Нали се сещате.Връщайки се към мисълта на Ейб това са хората,чиято работна характеристика е да лъжат целия народ за известно време,основно около избори и да лъжат част от народа,собствените си избиратели през цялото време.

А основата на спора е работата по третата част от безсмъртната мисъл на Линкълн.Тази на историците.Официалните,лицензирани от властта.

А спора е коя от многобройните лъжи да бъде официално натрапвана.

Никой,по никакъв начин не иска каквато и да е част от истината да стигне до предназначените за промиване на мозъците на поредното предназначено за използване младо поколение учебници.

Истината не отърва на никого.

Защото…

Цялата българска история от 9-ти век насам,от когато Борис унищожава истинската българска аристокрация е история на народ постоянно продаван и предаван от собствената си управляваща класа.История на народ поробен от собствените си управници.История в която народ и управляващи се отнасят един към друг като окупирани и окупанти.

В цялата история на България,а това е историята на 13-та държава създадена от този древен народ след 9-ти век няма нито един момент в управляващи и народ да споделят еднакви цели и идеали.Нито един момент на съзвучие в желанията и целите.

Ето ви някои моменти.

Борис I Михаил ( 852-889 ) унищожава изконната българска аристокрация, заменяйки я с послушна на властта му,външна за българския народ такава със славянски,гръцки и прочие произход.В резултат рухва най-мощната военна машина в Европа по него време,отваряйки път към създаване на антагонистични на България държави (сръбска, хърватска, черногорска, влашка, маджарска ) върху контролирани дотогава от българите територии.

Сина му Симеон I (893 до 927),чийто непрекъснати войни със същите тези държави изчерпват човешките и икономическите ресурси на българския народ ,докарвайки го до демографска и икономическа катастрофа.Лесна цел за покоряване от вечния враг Византия.Да не говорим за „гениалната” му идея да вкара в Европа същите тези араби,които великия му предшественик Тервел два века преди това разби,ефективно спирайки похода им за превръщане на целия свят в правоверни мохамедани.

Няма как да пропуснем и нашенския вариант на Григорий VII (22 април 1073 - 25 май 1085) патриарх Евтимий Търновски,който с политиката си на налагане върховенството на църковната власт над светската довежда последната до тотален разкол и безсилие.Готова да падне под дори най-слаб удар.Заедно с целия объркан,обезверен и гладен народ.

И пак благодарение на българските управляващи от Гео̀рги I Тѐртер (1280 – 1292) нататък такъв се намира.В лицето на вкараните от българските царе в Европа като съюзници срещу Византия Османски турци.

Да отидем малко напред.

20 август 1978.На другия ден ще започне емблематичната за българската история Битка при Шипка.Търново.Вечерта преди битката.В щабквартирата на генерал Радецки се появява млад мъж.Той ултимативно настоява да му бъдат дадени две казашки сотни за да продължи  мисията си по отнемане и присвояване на бейски чифлици.Изгребалия и последните си резерви за да ги прати към Шипка командир на Южния отряд е бесен и арестува наглия българин с идеята да го обеси на сутринта.Бързата намеса от щабквартирата на главнокомандващия,великия княз Николай Николаевич спасява главата му.Името му е Стефан Стамболов.Виден революционен водач и бъдещ управляващ.

Октомври 1912. Балканската война.Преобладаващата част от българските мъже между 17 и 60 години са мобилизирани.Половината от тях са на бойното поле.Те се бият и умират с вярата,че го правят за все още поробените си от Османската империя братя от Македония и Тракия.В главната квартира Старозагорския митрополит отслужва литургия за върхушката,включително чуждестранните легации,завършвайки с думите-"Да живее негово величество цар Фердинанд, бъдещия император на Константинопол".В момента в който чуждестранните делегации чуват истинската цел на българския елит военните усилия и жертвите на българския народ стават напразни.Войната е загубена.

Ноември 1919.Предстои подписването на Ньойският договор.Настояващата за Българското Беломорие Гърция внезапно сменя позицията си.Опасявайки се (с право,геноцида в Смирна предстои) от победилите в Турция националисти водени от Мустафа Кемал Ататюрк тя решава,че не иска пряка сухопътна граница с нея.На България е предложено да запази земите по протежение на десния бряг на Марица.В наши дни българския народ още не знае,че правителството на Стамболийски отхвърля предложението.

Лятото на 1944.Червената армия е завършила операциите по разгрома на Централната група армии и се готви за настъпление в Молдова към Румъния и България.Майнщайн за пореден път моли българското правителство да прати войски на завоя на Дунав.Турция заявява готовността си нейната едно милионна армия да подкрепи 600 000 българска за да бъдат спрян похода на съветския комунизъм към Балканите.Макар и не пряко,Великобритания и САЩ по тайните дипломатическите линии дават да се разбере,че не са напълно против такъв вариант.Страха на българските управляващи ги е парализирал.На 3 септември СССР обявява война на България. Следва окупация и 45 години азиатско-комунистически режим за българския народ.

1999 г.Нато осъществява операция „Съюзна сила” бомбардирайки съседна Сърбия.Нашите летища и небе са предоставени безвъзмездно на агресорите с рядко единодушие от управляващите ни.Целта на операцията (чието истинско наименование е модерно политически коректно в двуличието си „Благородна наковалня“) е сломяването на сръбския народ за да се създаде на негова земя нова,четвърта по ред ислямска държава на Бълканите.Което е още по-лошо - държава на мафиоти занимаващи се с трафик на плът,наркотици и каквато друга престъпност се сетите.На изконно славянска и християнска земя.Никой не пита българския народ дали е съгласен неговата територия да се използва в името на подобна цел.

 

Е,още ли има някой който иска да знае Истинската история.

 

Валентин Тодоров




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1517884
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930