Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.08.2018 19:27 - Введение в расовия въпрос за начинаещи
Автор: valentint Категория: Политика   
Прочетен: 786 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.12.2018 21:26

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Сегрегацията на расите е естествен процес и смесването им е рецепта за катастрофа на човечеството
Поява на расите
От XVII в.до наши дни науката предлага редица класификации на човешките раси. Днес броят им достига 15.Все пак в сърцето на всички тези класификации стоят три расови стълба или три големи раси: Негроидна, Eвропеидна и Монголоидна с различни подвидове и клонове. Някои антрополози добавят към тях Австралопеидна и Американоидна раса.

Задължително бих прибавил койсанската и етиопската.И бих отделил Южната част,включваща Североафриканските,Предноазиатските и Южноазиатските подвидове от Европеидната раса по понятни причини.
Първата включва древни групи народи в Южна Африка говорещи на така наречените „цъкащи” езици.Неотдавна група генетици от Швеция доказаха,че те са се отделили се от останалото човечество преди повече от 100 000 години,тоест много преди предполагаемия така наречен „изход от Африка”,който според съвременните,”политически коректни” доктринери е началото на разселването на хората по света.Самите койсанци,някъде около преди 45 хиляди години са се разделили на северна и южна група,като част от популацията е съхранила древните си корени докато другата дълго смесвайки се със съседните народи са загубили своята генетична идентичност. ДНК на койсанците се отличава от гените на останалите народи и раси на света.В нея присъстват «реликтни» гени,отговарящи за повишената сила и издръжливост на мускулите (нещо което другите,особено европеидите сме загубили за сметка на еволюционното прехвърляне на енергия от мускулите и храносмилателната система към мозъка),както и например гени за висока уязвимост към ултравиолетовото излъчване.
Расови стволове
Според налаганите в момента модели в молекулярната биология и генетиката, разделянето на човечеството на раси се е случило преди около 80 000 години.Отначало са се отделили два ствола: негроидния и европеоидно-монголоидния,а преди 40-45 хиляди години е станала  диференциацията на прото-европеоиди и прото-монголоиди.Тези учении смятат,че изворите на произхода на расите трябва да се търсят в епохата на палеолита,макар процеса на видоизменения да е обхванал человечеството едва в неолита.Те също считат,че процесса на формиране на расите е продолжавал и при миграцията на първобитните хора от континент на континент.Така например, данните на антрополозите показват, что предшествениците на индианците, дошли в Америка от Азия, още не са били оформени монголоиди,а първите жители на Австралия са били «неутрални » в расово отношение неоантропи.

Какво казват генетиците
Днес произходът на расите в повечето случаи е прерогатив на две науки - антропология и генетика.Първият въз основа на човешки костни останки разкрива различни антропологични форми, а вторият се опитва да разбере връзките между набор от расови черти и съответстващ набор от гени.
Въпреки това, сред генетиците няма споразумение.Те общо взето по подобие на програмистите са един непрекъснат скандал,на принципа колкото изказващи се толкова общо взето силно противоречащи си мнения до степен слушащия ги да си помисли дали тези хора имат представа какво е наука и научно доказателство.Някои се придържат към теорията за еднородността на целия човешки генофонд, други твърдят, че всяка раса има уникална комбинация от гени.
Последните проучвания обаче са повече доказателства за правилността на последното. Изследването на хаплотипите потвърждава връзката между расовите черти и генетичните характеристики. Доказва се, че някои хаплогрупи винаги са свързани със специфични раси и други раси не могат да ги получат, освен в процеса на расово смесване. По-специално,професора в Станфордския университет Лука Кавали-Сфорца, въз основа на анализа на "генетичната карта" на разселването на европейците посочва значителното сходство при ДНК на баските и кроманьонците.Баските успяват да запазят своята генетична уникалност, до голяма степен поради факта,че живеят в периферията на миграционните вълни и практически не са подложени на метисизация.
Като прибавим неразбориите с хаплогрупите,според които общия за цялото човечество прародител на вида Хомо Сапиенс наречен по библейски Адам се изчислява на 270 000 години,тоест два пъти по-стар от най-ранната изкопаема находка,а толкова нужната му Ева е едва на 75 000,тоест два пъти по-млада от същата находка единствено можем да се питаме дали доказателствата на генетиците са по-издържани от онези смешки с които Тома Аквински съвсем сериозно е мислил,че доказва съществуването на Бог.(За несведущите ще припомня,че те общо взето гласят,че е задължително съществуването на Бог,защото без него същия този църковен учен не може да си обясни произхода на света,а той като вярващ няма съмнение в знанията си).
Две хипотези
Съвременната наука се основава на две хипотези за произхода на човешките раси - полицентрична и моноцентрична. Според теорията за полицентриците,човечеството е резултат от дългата и независима еволюция на няколко филетически линии.Така Кавказката раса се появява в Западна Евразия,негроидната - в Африка, и монголоидната - в Централна и Източна Азия.Полицентризма предполага кръстосване на представители на проторасите на границите на техните ареали,които са довели до появата на малки или промеждутъчни раси, например, като в Южен Сибир (смес от кавказки и монголоидни състезания) или етиопски (смес от европеидни и негроидни раси).
От гледна точка на моноцентризма съвременните раси са се появили от един регион на земното кълбо в процеса на разселване на неантропите,които впоследствие се разпространяват по цялата планета, измествайки по-примитивните палеантропи.
Традиционната версия на преселването на примитивни хора настоява, че предшественикът на човека идва от Югоизточна Африка.Съветския учен Яков Рогински се е опитал да разшири този крайно уязвим от археологическите находки възглед предполагайки,че ареала на предците на Хомо сапиенс се е простирал извън африканския континент. Последните проучвания на учени от Австралийския национален университет в Канбера напълно оспорват теорията за общия африкански предшественик на човека.ДНК тестовете на древния вкаменен скелет,намерен в близост до езерото Мънго в Нов Южен Уелс,който е на над 60 хиляди ясно показва,че австралийските аборигени нямат никакво отношение и връзки с африканските хоминиди.Така,теорията за многорегионалния произход на расите,според австралийските учени, е много по-близо до истината.
Неочакван предшественик
Ако,въпреки всички говорещи обратното факти,само в името на „политическата коректност” се съгласим с версията, че общият предшественик поне на населението на Евразия идва от Африка, възниква въпросът за неговите антропометрични характеристики. Дали е бил подобен на настоящите жители на африканския континент или е бил с неутрални расови черти?

Някои изследователи смятат, че африканският вид "Хомо" е по-близо до монголоидите.Това се потвърждава от редица архаични характеристики,типични за монголоидната раса, по-специално структурата на зъбите, които са по-характерни за неандерталците и Homo erectus.Важното тук е,че монголоидното население притежава висока адаптивност към различни местообитания - от екваториалните гори до арктическата тундра.Но не е така за представителите на негроидната раса,които до голяма степен зависят от повишената слънчева активност.Например,във високите географски ширини децата от негроидната раса изпитват силен недостиг на витамин D,който провокира редица заболявания като рахит,мускулна и костна склероза и т.н.Ето защо редица изследователи се съмняват доколко,подобно на съвременните африканци,нашите предци са могли да мигрират по света.
Северната прародина
Напоследък все повече и повече изследователи признават,че Кавказката раса има много малко общо с първобитния човек от африканските равнини и твърдят, че тези групи са еволюирали независимо една от друга.Например,американския антрополог Джордж Кларк казва, че когато представителите на "черната раса" в процеса на миграция са достигнали Южна Европа и Мала Азия,те са били изправени пред далеч по-развитата от тях "бяла раса."

Изследователя Борис Куценко поддържа хипотезата, че корените на съвременната човечеството имат два расови ствола - евро-американски и негроидно-монголоидни.При това според него, в основата на негроидната раса стои доста материал на Хомо еректус ,а на монголоидната - от Sinanthropus. Родината на евроамериканския расов ствол според него са районите на Арктическия океан.Въз основа на данните по океанология и палеоантропология,той предполага, че глобалните климатични промени, които са настъпили на границата на плейстоцена и холоцена са унищожили населената древна брегова линия - Hyperborea.Част от населението на тези потопени под вода земи са мигрирали към Европа, а след това в Азия и Северна Америка - заключава изследователят.Като доказателство за родството между бялата,европейската раса и североамериканските индианци Куценко сочи краниологическите показатели,черепните индекси и характеристиките на кръвните групи на тези раси,които «практически напълно съвпадат».
Адаптация
Фенотипите на съвременните хора,живеещи в различни части на света,са резултат от дълга и трудна еволюция. Много расови черти имат очевидно адаптивно значение. Например,тъмната пигментацията на кожата защитава хората които обитават екваториалния пояс при прекомерно излагане на ултравиолетови лъчи,а пропорциите на тяхното удължено тяло увеличава съотношението на повърхността на тялото към неговия обем, с което се улеснява отдаването на топлина за регулиране на температурата .За разлика от жителите на ниските географски ширини ,населението на северните региони на планетата,в резултат на еволюцията е придобило основно бяла кожа и светла коса, която им позволява да получат повече слънчева светлина за да се запълни нуждата на организма от витамин D.По същия начин изпъкналия „Кавказки  нос" се е развил,за да загрее студеният въздух,а епикантът на монголоидите се оформя като очна защита от прашни бури и степни ветрове.

Секс селекция
За древните хора е било важно да не позволяват на представители на други етнически групи да навлизат в техния район,както да запазят идентичността си така и да не позволят разпиляването на расови особености,благодарение на които те са се адаптирани към специфичните условия на съответната околна среда.Основна роля в това играе сексуалният подбор. Във всяка етническа група,ориентирана към определени расови черти,именно те са определяли техните идеали за красота.При тези в които тези знаци са били изразени по-ярко се е приемало,че имат по-големи шансове да ги прехвърлят по наследство.Докато племенните черти,които не отговарят на тези стандарти за красота, практически са лишени от възможността да повлияят на потомството.
Така например,скандинавските народи от биологична гледна точка притежеват рецесивни черти –кожа,коса и очи в светли цветове - които се дължат на сексуалния подбор,продължил хиляди години,са се оформили като устойчива,адаптивна към условията на севера форма.
А сега какво?
Всичко написано по горе води до един единствен извод:
Сегрегацията на расите е естествена и апологетите на смесеното човечество са отстъпници от естествено наложения от еволюцията биологичен ред.Нещо повече.Допълнителното смесване на расите,дори в съвременните,до голяма степен защитени от характерните за определената природна среда условия няма да донесе на човечеството никаква полза.Напротив.Придобивките ще са основно нови и усложняване на съществуващите болести,регрес та трудовите навици и огромни проблеми за самото общество от типа на доказано невъзможната интеграция и дори мирното съжителство на отдалечени от хиляди години еволюция групи.
Още римляните твърдо са се придържали към принципа,че хората от народите постоянно живеещи извън умерено-континенталния климат не стават нито за войници,нито могат да работят пълноценно на полето.И наистина,до падането на Рим,когато легионите са се състояли почти само от неримляни и неиталийци,те пак не са включвали африканци или азиатци,а почти изцяло се били от германци.Колкото до робите,вярвате или не,но в Римската империя само 4% от брутния продукт е бил дело на роби.
Като споменахме този срам за всяка цивилизация,робството,за съжаление присъствал в почти всички опита от изнасянето на роби за работа в Америка на памучните,тютюневи и захарни плантации е повече от показателен.Не стига,че робския труд,по самата си същност е възможно най-неефективния,но стойността на самите роби,разходите по издръжката им,особено по лечението им от масово върлуващите болести в един момент изяждат почти 90 % от капитала на САЩ и ако не беше неговото освобождаване в резултат на Гражданската война никога нямаше да имаме Индустриалната революция.Като прибавим отбелязваната от всички непригодност на докарваните от Африка към продължителен труд трябва да зачеркнем цялата авантюра като един голям пасив.
Да си внасяме ли представители на други раси в Европа?
Защо не?
Както вече казахме те ще ни струват по-скъпо от местните,защото където техните биологични адаптации не отговарят на нашите условия трябва да им се създаде компенсация във вид на повече разходи за лечение,за енергия компенсираща претоплянето или преохлаждането и като цяло ще трябва да работим и заради тях.И ако се наложи да воюваме вместо тях,защото те това доказано през двете световни войни не го могат.
За сметка на това ще получим футболисти,които умеят да симулират по-добре,а при късмет и истински,а не менте рападжии.
А,и някои невъзможни за насищане със секс представителки на нашата раса ще имат избор на екзотични живи играчки.Такива никога не са ни липсвали,от Месалина до принцеса Даяна така,че не вероятно,а сигурно ги има и в Европейския парламент и неговите институции,ако се съди по сигналите които идват оттам.

 

Валентин Тодоров






Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: valentint
Категория: Политика
Прочетен: 1512263
Постинги: 274
Коментари: 33
Гласове: 37
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930