Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.12.2018 08:45 - Едно от последните послания на Хокинг за човечеството беше предупреждение, което трябва да обърнем внимание
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 434 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 18.12.2018 08:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
    image  
Едно от последните послания на Хокинг за човечеството беше предупреждение, което трябва да обърнем внимание  

MIKE MCRAE 14 март 2018 г.

https://www.sciencealert.com/stephen-hawking-warnings-for-humanity?fbclid=IwAR2BvFyoFsuqdSUfGC7m_dU0bncjMZaDCEFwYVlNHab14pBC4KabGA2fxU4

Ако Стивън Хокинг беше звезда, той щеше да излезе като свръхнова.

Никой не можеше да избледнее тихо , прогнозите на прочутия физик бяха постоянна черта на новините от началната страница до самия край , оставяйки ни да зададем въпроса кои от предупрежденията му бяха дълбоки думи на мъдрост и кои бяха нервните притеснения на един знаменит учен.

Но дали сте съгласни с тях или не, тези пет предупреждения ще държат право човечеството да говори в продължение на години.

1.  Човечеството е на път към бедствието или звездите

Има много думи, които можем да използваме, за да опишем Стивън Хокинг. Трудно е да се знае дали "оптимистичният" е един от тях.

"Изправени сме пред редица заплахи: ядрена война, глобално затопляне и генетично модифицирани вируси", каза Хокинг пред " Радио Таймс" през 2016 г., според Сара Кнаптън в The Telegraph .

"Въпреки че шансът за катастрофа на планетата Земя в дадена година може да е доста нисък, той се увеличава с течение на времето и става почти сигурен през следващите хиляда или десет хиляди години".

Хокинг смята, че нашата съдба е да се превърне в космополитен вид. Ако можем да избегнем да се отърваваме в следващия век или поне така.

"Но няма да установим космически колонии в космоса поне за следващите сто години, затова трябва да бъдем много внимателни в този период".

Ще направим всичко по силите си, професор Хокинг.

2.  Трябва да станем и да се движим малко повече

Хокинг направи своя знак в науката, като изучава неща с огромни маси - черни дупки.

Дали това, което го квалифицира да стане говорител срещу затлъстяването, се разисква. Но през 2016 г. той направи точно това, като изнесе реч за сериозността на нарастващите талии.

"Днес твърде много хора умират от усложнения, свързани с наднорменото тегло и затлъстяването", каза Хокинг в видеореклама за популяризиране на шведска компания с нестопанска цел, наречена GEN-PEP. - Ние ядем твърде много и се движим твърде малко.

Отговорът, според рекламата, е да се яде по-малко, да се изправи и да се движи наоколо поне половин час всеки ден. Или цял час, ако си дете.

- Това не е ракетна наука - възрази Хокинг.

Е, не. Но не сме сигурни, че всички ще се съгласят с това твърдение.

3.  Изкуственият интелект ще ни замести всички

Нашето време доминиращо на тази планета скоро ще приключи. Най-лошото от всичко, може би сме прекосили точката без връщане.

В интервю за списание Wired миналата година Хокинг предупреди: "Джина е извън бутилката. Страхувам се, че AI може да замести хората напълно."

Най-доброто, което можем да направим, е да забраним употребата на АИ в армията и да обръщаме внимание на това, как бавно поема нашите работни места.

Това означава ли, че ако се справим със звездите, трябва да го направим без помощта на изкуствен интелект? Дебатът по този въпрос продължава също.

4.  Вероятно чужденците няма да искат да бъдат най-добрите ни приятели

Докато се грижим за проблемите, свързани с околната среда, задържането на AI относително неинтелесно и поставянето на краката си на Марс, трябва да се опитаме да запазим спокойствие.

Хокинг беше убеден, че извънземни са някъде там.

"Докато порасна, аз съм по-убеден от всякога, че не сме сами", казва Хокинг във филма от 2016 г. "Любимите места на Стивън Хокинг" .

"След като се чудя, аз помагам да ръководя ново глобално усилие, за да разбера".

Докато се опитваше да ни помогне да ги намерим, не беше съвсем сигурен, че трябва да предлагаме топло ръкостискане прекалено бързо. Всички видове, на които се спъваме, вероятно ще имат доста страхотна технология.

"Ако е така, те ще бъдат много по-мощни и може да не ни видят като по-ценни, отколкото виждаме бактерии", предупреди Хокинг.

5.  С темпа, в който отиваме, експертите ще изчезнат

Е, о, никога не е казвал "изчезнал". Но ние знаем, че той мисли!

В реч, изнесен през март 2017 г., той твърди : "Ние сме свидетели на глобално въстание срещу експерти".

Когато фалшивите новини се превърнаха в голяма новина, Хокинг отговори на въпросите за състоянието на медиите, като ни насърчи да слушаме съветите на онези, които отделят време за изучаване на проблеми.

Хокинг каза пред публиката, че решения за нашите екологични предизвикателства и потенциални заплахи за ИИ ще идват от науката и технологиите.

И това е едно от съветите на Стивън Хокинг, че всички ние можем да си тръгнем.

Научете повече
  1. Учените се натъкват на извънземното предупреждение на Стивън Хокинг Phys.org
  2. Човечеството трябва да изостави земята или да изчезне: Хокинг Phys.org
  3. Ако открием ЕТ, не говорете с него, казва човекът, който иска да намери ЕТ Phys.org
  1. Неизправната звезда създава своя светлина в света Университета в Делауеър, ScienceDaily
  2. Стивън Хокинг дава на Земята дата на изтичане Новини / Осъществено от NewsLook.com, ScienceDaily
  3. Извънземна апокалипсис: Може ли всяка цивилизация да се справи с изменението на климата?
  4.  



Гласувай:
2



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39927993
Постинги: 21940
Коментари: 21634
Гласове: 31039
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930